Behov av väggytor för information

Konstverket över Gerda Antti kan få en ny plats, skriver  kulturstrategen och bibliotekschefen vid Mjölby kommun.

Konstverket över Gerda Antti kan få en ny plats, skriver kulturstrategen och bibliotekschefen vid Mjölby kommun.

Foto: Sune Johansson

Insändare2022-03-02 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Gerda Antii förpassad till källaren" (24/2):

Vi är glada att det finns intresse för kommunens konstverk. Mjölby kommun har en omfattande konstsamling, och vi strävar efter att så många konstverk som möjligt ska finnas ute i verksamheterna så att kommunens invånare och kommunanställda kan ta del av konsten.

Konstnären Jan Davidssons fina bild av Gerda Antti är, precis som insändaren fått veta, i vårt konstarkiv, vilket beror på att det fanns behov av väggytor för information. Då målningen är stor är det inte helt enkelt att hitta annan plats för den, men vi försöker att hitta en ny plats där den kan ses av så många som möjligt. Vi har många konstverk som vi gärna vill visa. Det gör att vi ibland tar ner konstverk, hänger om och byter ut konstverken. 

I kommunens konsthall på Industrigatan 6 visades i höstas ett 20-tal konstverk från kommunens samlingen, vilket vi hoppas kunna göra fler gånger. Där, i konsthallen, även kallad Open Art House, visas numera flera utställningar per år, genom samverkan med Mjölby konstförening. Nästa konstnär på tur är Elin Redin vars utställning öppnar på lördag 5 mars. På kommunens hemsida kan man ta del av texter om kommunens offentlig konst, och den som vill se mer av konsten är välkommen att boka ett besök i vårt konstarkiv!