Bättre belysning på flera platser i Motala

Hur ska vi biltrafikanter kunna se de människor som väntar på att gå över ordentligt, undrar insändarskribenten.
Hur ska vi biltrafikanter kunna se de människor som väntar på att gå över ordentligt, undrar insändarskribenten.

Ni ger skolbarn busskort, men kan inte se till att de kommer över vägen säkert, skriver en Motalabo.

Insändare 24 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Motala kommun håller på att rusta upp gator och så vidare, men hur har de tänkt med övergångsställen?

Vi kan ta två exempel:

1. Senaste veckorna har två olyckor skett på Agneshögsgatan vid övergångsställen. Hur har kommunen tänkt där, när det gäller belysningen vid de fyra övergångsställena som är mellan rondellen och Gustavsviksvägen? Det rör sig både äldre och skolbarn vid dessa ställen och det finns bara belysning på den sidan med lägenheter. Hur ska vi biltrafikanter kunna se de människor som väntar på att gå över ordentligt? Alla använder inte reflexer!

2. Strandvägen mellan Vadstenavägen och Charlottenborgsvägen. Det finns tre övergångsställen totalt på hela den sträckan och dessa tre är mellan Vadstenavägen och ålderdomshemmet. Övriga sträckan ska barn och vuxna korsa vägen på ett osäkert sätt, för att kunna komma till närmaste busshållplats/hemmet/Sushirestaurangen. Den andra sidan, vid Södra Allén, har ett övergångsställe och det är vid Vadstenavägen. 

Detta är som sagt bara två exempel. Det finns flera platser där övergångsställen behöver belysning eller upprättas. Ni ger skolbarn busskort, men kan inte se till att de kommer över vägen säkert!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa