Barn går hungriga – inför värnskatt

Skattepolitiken är orättvis, menar insändarskribenten.

Skattepolitiken är orättvis, menar insändarskribenten.

Foto: Henrik Holmberg/TT

Insändare2023-03-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Folk får det allt svårare att få ekonomin att gå ihop, enligt TV4 nyheterna. Ensamstående pensionärer och barnfamiljer med små marginaler har svårt att köpa mat i slutet av månaden. Det finns barn som går hungriga i Sverige i dag, år 2023! Det är minst sagt att kränka barn. 

Dagens regering och tidigare regeringar har misslyckats med skattepolitiken, vilken är högst orättvis. Regeringen ser på med cyniskt betraktande när barnen skickas hungriga i fattigdomens avgrund. Det finns cirka 540 miljardärer i Sverige i dag. Och fler blir det. De riktigt rika har ingen förmögenhetsskatt och ingen arvsskatt! Och det får fortgå! 

Om sittande regering vill rädda ekonomin för de utsatta grupperna såsom barnfamiljer och ensamstående pensionärer med små marginaler – inför värnskatt nu för de riktigt rika, samt sänk skatten för de med låg inkomst. Sverige är på väg att bli ett riktigt skitland ledda av sittande regering. Föregående regering gjorde heller ingenting åt saken. Dessutom tog de bort den då verksamma värnskatten (2018) i en uppgörelse med Centerpartiet.