Spelade ingen roll vad jag svarade roboten – horribelt

Mitt bank-ID funkar inte och "samtalet" med roboten gör mig orolig, skriver en kund hos Länsförsäkringar Östgöta.

Vi vill att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna ta del av våra digitala tjänster. Därför jobbar vi löpande med att göra våra tjänster tillgängliga, skriver Filip Apelstav, chef Bank och Liv, Länsförsäkringar Östgöta.

Vi vill att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna ta del av våra digitala tjänster. Därför jobbar vi löpande med att göra våra tjänster tillgängliga, skriver Filip Apelstav, chef Bank och Liv, Länsförsäkringar Östgöta.

Foto: Martina Holmberg/TT/Länsförsäkringar Östgöta

Insändare2024-04-24 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 19 april besökte jag Länsförsäkringar i Linköping som skulle fixa mitt bank-ID. Det tog cirka 25 minuter för killen som var trevlig och tillmötesgående. Han menade att "systemet" inte funkade som det skulle, men han tog sig genom det.

Jag tackade, vi åkte hem, men väl hemma funkade inte mitt bank-ID! Då ringde jag till Länsförsäkringar och fick berätta min story till en robot som enträget frågade mig om mitt ärende handlar om försäkringen eller bilar. Det spelade ingen roll vad jag svarade roboten. Det känns horribelt ännu – tro mig. 

Mitt bank-ID funkar inte och "samtalet" med roboten gör mig orolig.

Det pratas mycket om bankväsendet nuförtiden och jag vill tillägga att visst är det märkligt att Länsförsäkringar stänger klockan 15.00. När kan de som jobbar besöka banken? Inte alla är villiga och kunniga nog för att sköta allting genom sin mobil eller dator.

En sak till: Oavsett hur gammal man är måste man stå medan man uträttar sitt ärende. För mig känns det ovärdigt att tvinga 80-åringar och äldre att stå utan någon möjlighet att sätta sig. 

Ledsna Marie Heimdal

Svar från Länsförsäkringar:

Vi beklagar verkligen att bank-ID inte fungerade, trots besöket på ett av våra kontor. Våra medarbetare gör alltid sitt yttersta för att hjälpa kunden på bästa sätt. Vad som gått fel i ett enskilt fall kan vi inte kommentera på grund av sekretess. 

Vår telefonbank har öppet alla dagar under året. Där går det att få personlig service mellan klockan 07.30 och 22.00. De automatiska tjänsterna går att nå dygnet runt. Vi vill att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna ta del av våra digitala tjänster. Därför jobbar vi löpande med att göra våra tjänster tillgängliga. 

För kunder som föredrar ett personligt möte är det mycket viktigt för oss att skapa en trevlig, bekväm och säker miljö under besöket. Här ingår självklart sittplatser. Vår strävan är alltid positiva kundmöten, oavsett om de sker digitalt eller på ett kontor.

Filip Apelstav, chef Bank och Liv, Länsförsäkringar Östgöta