Banken tar 5 000 kronor för att flytta mina pengar

Nu blir jag straffad för att jag i alla år har strävat efter att man ska spara och jobba ihop till det man vill köpa, menar insändarskribenten.
Nu blir jag straffad för att jag i alla år har strävat efter att man ska spara och jobba ihop till det man vill köpa, menar insändarskribenten.

Jag ska byta bostad, eftersom jag känner att jag inte behöver ha så stort längre. Jag ska köpa min nya lägenhet för den vinst jag får från min nuvarande lägenhet.

Insändare 3 februari 2022 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tänkte att jag inte skulle behöva ta något lån då jag har så mycket pengar efter att ha haft lån i över 50 år. Jag har alltid varit duktig på att betala mina lån och mina räkningar i tid, sa att jag inte ska få några problem med att ta lån i framtiden. Men döm om min förvåning, jag får inte ta något lån så att jag kan köpa en lägenhet, flytta under några dagar och sedan sälja min gamla lägenhet. Nej, jag får inte ta något lån eftersom jag inte ska ha något lån sedan. 

Då får jag väl flytta ut och ha mina saker i något förråd några dagar och själv bo på ett hotell – det kan ju vara lite mysigt. Men så vill mäklaren ha en bankkontakt som ska finnas för att föra över mina pengar. Okej, det kan jag ju fixa, tänker jag. 1 timme och 45 minuters telefonkö på första stället och sedan blir jag hänvisad vidare där det "bara" är 45 minuters telefonkö. När jag sedan kommer fram så får jag reda på att det kommer att kosta mig 5 000 kronor för att banken ska flytta mina pengar från ena lägenheten till den andra lägenheten. Jag får själv öppna ett konto som pengarna ska sättas in på för att någon timme senare tas ut igen. 

Som trogen kund ifrågasätter jag detta – 5 000 kronor för det arbetet? "Ja, du har ju inga lån och då är det lite mera arbete, du ska veta att det är ju inte bara att trycka på några knappar."

Så nu blir jag straffad för att jag i alla år har strävat efter att man ska spara och jobba ihop till det man vill köpa. Jag har i alla år tjatat och bankat in samma sak i mina barn. Men jag inser nu att det inte var till någon nytta. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa