Se först till att alla har omklädningsrum

Både Derby bandy och Linköpings konståkningsförening upplever en allt mer undanskuffad tillvaro på Stångebro, skriver en bandy- och konståkningsförälder.

Innan vi satsar på läxläsningssal och arbetsplats för föräldrar, se då till att alla föreningar har jämlika förutsättningar för att bedriva sin verksamhet, menar insändarskribenten.

Innan vi satsar på läxläsningssal och arbetsplats för föräldrar, se då till att alla föreningar har jämlika förutsättningar för att bedriva sin verksamhet, menar insändarskribenten.

Foto: Nathalie Wahlbeck

Insändare2023-12-16 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på sportartikeln "LHC-plan: Läxläsningssal och arbetsplats för föräldrar" (11/12):

I Corren står att läsa att LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar önskar läxläsningssal för barnen och arbetsplats för föräldrarna i Stångebro, då LHC:s kanslilokal står tom och väntar på ombyggnad.

En god tanke, men först måste Linköpings kommun och Lejonfastigheter prioritera och tillgodose andra föreningars, med verksamhet i Stångebro, grundläggande behov.

Både Derby bandy och Linköpings konståkningsförening upplever en allt mer undanskuffad tillvaro på Stångebro, med färre och sämre träningstider samt minskad tillgänglighet av omklädningsrum. Flera lag/träningsgrupper får dela omklädningsrum. Exempelvis har Derby bandys A-lag blivit av med sitt egna omklädningsrum inför denna säsong.

Innan vi satsar på läxläsningssal och arbetsplats för föräldrar, se då till att alla föreningar har jämlika förutsättningar för att bedriva sin verksamhet.

"Bandy- och konståkningsförälder"

Svar från Linköpings kommun:

Det stämmer att lokalen för tillfället står tom. Linköpings kommun har ännu inte tagit några beslut om hur den ska användas framöver och vi lyssnar gärna på vad olika föreningar har för tankar och behov.

Att flera lag/träningsgrupper får dela omklädningsrum beror på begränsningar i anläggningen. Kommunen har försökt hitta den bästa möjliga fördelningen och inför nästa säsong sker en utvärdering för att i framtiden kunna justera eventuella felaktigheter.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef, Linköpings kommun