Bajs och fjädrar över hela badplatsen

Dessutom sopades spillningen ner i vattnet från bryggorna av en anställd. Hälsovådligt, skriver en badgäst.

Det blev inget bad, det låg spillning efter kanadagäss på alla bryggor, skriver en badgäst. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Det blev inget bad, det låg spillning efter kanadagäss på alla bryggor, skriver en badgäst. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Foto: Jennifer Grönquist/Corren arkiv

Insändare2024-08-15 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi var vid Skogssjöbaden i Mjölby och skulle bada med vårt barnbarn 4,5 år. Det blev inget bad, det låg spillning efter kanadagäss på alla bryggor. Massor! Man kunde inte gå på bryggorna.

Det var även fullt med fjädrar och diverse från kanadagässen utmed hela strandkanten.

Dessutom sopades spillningen ner i vattnet från bryggorna av en anställd. Hälsovådligt för alla människor!

Vi vände och åkte därifrån till ett rent och välskött bad i närområdet.

Hur ska framtiden bli för vår fina badplats vid Skogssjön?

Gun Pettersson, som alltid badat i Skogssjön

Svar från Mjölby kommun:

Mjölby kommun vet om problemet med kanadagässen vid Skogssjöbadet. Vi tycker det är beklagligt att gässen är där och att det påverkar våra besökare.

När vi fick kännedom om situationen kontaktade vi kommunjägaren som omedelbart påbörjade arbetet med att få bort gässen. 
Kommunjägaren har varit vid Skogssjön ett flertal gånger under veckan för att försöka skrämma bort dem till att börja med. 
Redan tidigt på säsongen vidtar vi åtgärder för att gässen inte ska kunna etablera sig och vara på våra badplatser som vi har runt om i kommunen. 

Badet städas och hålls efter regelbundet flera gånger i veckan. Spillningen ute på bryggorna sopas ihop i högar och tas med bort från bryggan, det är inget som medvetet sopas ner i vattnet. Däremot så kan det som blir kvar på bryggorna rinna ner i vattnet vid exempelvis regn eller om det kommer vatten på bryggan av blöta badkläder.

Vi arbetar vidare med problemet och hoppas kunna få bukt på det inom kort. 

Björn Theel, fastighetsförvaltare, Mjölby kommun