Är det okej att köra bil genom Stora torget?

Båda passagerna förbi Trädgårdstorget och Stora torget kräver tillstånd, men kollas det någonsin, frågar sig en Linköpingsbo.

Varje gång man passerar Stora torget kör det bilar längs Storgatan, menar insändarskribenten. Bilden är tagen för 50 år sedan.

Varje gång man passerar Stora torget kör det bilar längs Storgatan, menar insändarskribenten. Bilden är tagen för 50 år sedan.

Foto: Correns arkiv

Insändare2023-02-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns två beteenden i trafiken i Linköping som jag undrar om polisen någonsin reagerar på. Och är det så att man inte tycker att det är så viktigt, så kanske reglerna kring dem och skyltningen borde skrivas om. Annars riskerar vi bara en situation där ännu fler lagar och regler ignoreras.

Den första gäller trafiken på Storgatan och St Larsgatan. Båda passagerna förbi torgen kräver tillstånd för att få köra där, men i princip varje gång man passerar något av dem passerar det bilar (oftast med ensamma män som förare) som jag är högst tveksam till om de har tillstånd att köra där. Kollas det här någonsin?

Den andra gäller stoppförbud. Jag upplever att stoppförbud mer betraktas som parkeringsförbud, det vill säga man tycker sig ha rätt att ställa bilen för att hämta något eller att stå och vänta på någon (sträckan utanför Missionskyrkan längs Drottninggatan är ett exempel). Kollas det här någonsin?

Som sagt, om det här bara är rekommendationer så vore det bra att veta för jag har också bråttom ibland och skulle vilja gena förbi Trädgårdstorget eller ställa bilen utanför Missionskyrkan för att hoppa in på Coop.