Återställ busshållplatserna i Malmslätt och Tokarp

Argumentet att busshållsplatsen på Carl Cederströms gata är trafikfarlig är rent nonsens. Den har legat där sedan första bussen i linjetrafik började köras genom Malmslätt, menar insändarskribenterna.

Kommunen har vid ett flertal tillfällen byggt om nämnda busshållsplats för att få den säkrare för resenärerna, menar insändarskribenterna.

Kommunen har vid ett flertal tillfällen byggt om nämnda busshållsplats för att få den säkrare för resenärerna, menar insändarskribenterna.

Foto: Åke Alvin

Insändare2021-12-08 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Busshållplats dras in – anses för trafikfarlig" (3/12):

Angående indragna busshållsplatser i Malmslätt var det en del åsikter som inte blev belysta. Bland annat att kommunen vid ett flertal tillfällen har byggt om nämnda busshållsplats för att få den säkrare för resenärerna. Man breddade vägen från ett håll och monterade upp trafikljus. Men på något märkligt sett har det tydligen blivit tvärtom. Vem tänkte? 

Detta är ett fenomen på flera ställen i kommunen, inte bara i Malmslätt. Ska man ha dessa trafiksignaler ska de väl vara till för att göra det säkrare för alla trafikanter, inte bara för att bussarna ska ta sig snabbt fram. Vad har vi kollektivtrafiken till? Vi trodde att den är till för kommuninvånarna så att vi kan transportera oss på ett bra, miljömässigt sätt inom regionen. Men inte. 

Argumentet att busshållsplatsen på Carl Cederströms gata är trafikfarlig är rent nonsens. Den har legat där sedan första bussen i linjetrafik började köras genom Malmslätt.

Vi kräver att busshållsplatserna i Malmslätt och Tokarp återställs så att vi kan få valuta för våra skattepengar. Vi kräver att vi har kunniga och lyhörda politiker inom kommunen som kan ta till sig sina uppdrag och framför allt lyssna på sina invånare.

Gör om och gör rätt.