Återigen Ă€r det dags för nytt höghus i innerstaden

Nu ska det byggas ytterligare ett höghus pÄ nio vÄningar i Gottfridsberg och en del av HjÀlmsÀtersberget ska anvÀndas till lekomrÄde för en ny stor förskola med 120 barn i tvÄ vÄningar.

Enligt planförslaget ska förskolan pÄ BjÀlbogatan rivas och ge plats för ett niovÄningshus.

Enligt planförslaget ska förskolan pÄ BjÀlbogatan rivas och ge plats för ett niovÄningshus.

Foto: Ann-Charlotte Irhede

InsÀndare2021-06-29 21:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Till detta kommer ett trygghetsboende med 40 lĂ€genheter pĂ„ vĂ„ning 3-9 dĂ€r man enligt planen helt förbehĂ„llslöst anser att det Ă€r extra positivt för att frĂ€mja generationsöverskridande möten att blanda 120 barn med Ă€ldres behov av en god utemiljö. 

Uteplatsen för de Àldre ska vara pÄ en terrass pÄ förskolans tak. SÀg mig vilken Àldre person som anser det extra positivt med ljudet frÄn lekande barn hela dagarna?

För oss som kÀnner till omrÄdet och tagit del av förslaget finns det mÄnga frÄgetecken runt trafiksituationen under och efter byggtiden.

Planförslaget Ă€r ute för samrĂ„d men vi Ă€r mĂ„nga som tĂ€nker att det redan Ă€r klart för beslut. Eftersom Linköpings politiker redan bestĂ€mt sig för att förtĂ€ta innerstaden frĂ„n 20 000 till 50 000 invĂ„nare Ă€r det lĂ€tt att förstĂ„ vad som kommer att hĂ€nda framöver med vĂ„r innerstad. Undan för undan lĂ€ser vi i tidningen att man bygger pĂ„ höjden och tar bort de friytor som Ă€ndĂ„ funnits. 

Ska det inte finnas nÄgon plats i innerstaden kvar dÀr man kan bo utan insyn och trafikbuller och med gÄngavstÄnd till parkomrÄden?