Är vi inte bättre än så här ...

Insändare 26 mars 2022 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är med tårar i ögonen och stor sorg i hjärtat hos mig och många andra man får ta del av det barbariska som nu sker i Ukraina. Oskyldiga barn, kvinnor, gamla och män blir dödade, skadade eller lider ofattbart. Mångas hem och livsverk blir bombade till ruiner. Många kommer att få skador och psykiska men för livet.

Detta sker inte bara i Ukraina, utan också i Syrien, Afghanistan och på för många andra ställen på vår planet. Dock påverkar närheten till Sverige hur jag/vi påverkas av kriget i Ukraina. 

Hur kan människor vara så grymma och likgiltiga mot det lidande de orsakar? Är inte människosläktet bättre än så? Eller förresten, det är den politiska eliten i de länder som är orsak till de beslut som leder till detta lidande. De skickar också ut sina unga män/pojkar som "kanonmat" i sina egoistiska strävanden.

Vi får inte förledas att hata befolkningen i de länder vars ledare som står för dessa aggressioner. Tror att befolkningen i Ryssland eller andra utsatta länder liksom du och jag vill ha fred, mänsklighet och kärlek i världen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa