Är svenskar Europas dummaste folk?

Svenska myndigheters oförmåga att stoppa koranbränningarna är ett hot mot Natoansökningsprocessen, skriver insändarskribenten.

Såväl natoländer som natochefen tröttnar nog på svenska myndigheters oförmåga att stoppa koranbränningarna, menar insändarskribenten.

Såväl natoländer som natochefen tröttnar nog på svenska myndigheters oförmåga att stoppa koranbränningarna, menar insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2023-07-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är svenskar Europas dummaste folk, som kan tillåta koranbränning utan att förstå dess konsekvenser? Det kränker miljoner muslimer. Det får stora politiska konsekvenser, som redan har aviserats av Turkiets president. Sverige blir inte medlem i Nato. 

Tror också att de länder som ivrar på Sveriges Natoansökan, bland annat USA och Storbritannien, starka Nato-länder, samt Natochefen tröttnar på Sverige och svenska myndigheters oförmåga att stoppa dessa våldsyttringar, som är ett hot mot ansökningsprocessen.

Det där storsvenska beteendet Sverige vet bäst kom till på sjuttiotalet när framlidne Statsministern Olof Palme reste runt i världen och visade på Sverige som ett lysande exempel på allting. Den storsvenska mentaliteten lever kvar i myndighet-Sverige. Man har inte sett att världen har sprungit om Sverige. Sverige är inte bäst längre. Den exempellösa koranbränningen för med sig att det demonstreras ganska våldsamt mot Sveriges ambassader i muslimska länder som bland annat Iran och Irak. Svensk ambassadpersonal riskerar att misshandlas eller dödas. Den myndighet som gett tillstånd till koranbränningen, är det värt de konsekvenser det kan få för svensk säkerhet? Sverige utan Natomedlemskap är omgärdat av Natoländer. Det finns ingen garanti för Natoskydd. Ett lockande anfallsmål av ett aggressivt Ryssland.