Andra regioner ger båda höjt OB-tillägg

Majoriteten i RÖ, fortsätt att sträva efter att vara en jämställd, icke diskriminerad arbetsgivare, uppmanar insändarskribenten.
Majoriteten i RÖ, fortsätt att sträva efter att vara en jämställd, icke diskriminerad arbetsgivare, uppmanar insändarskribenten.

Varför är det oacceptabelt att det den 1 mars nästa år ska skilja på OB-tillägg till sjuksköterskor och till undersköterskor? Därför att det är diskriminerande, menar insändarskribenten.

Insändare 30 december 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På 70-talet arbetade jag natt som undersköterska. Det var slitsamt. Även på 80-talet arbetade jag natt, då som sjuksköterska. Det var slitsamt och jag kände mig lika trött då. Vid klockan 03–05 är det tufft för alla som jobbar natt, oavsett vilken yrkeskategori man tillhör. Kroppen vill vila men nattpersonalen måste arbeta vidare. 

En sjuksköterska och en undersköterska är på arbetet på samma premisser, att vårda patienter. Vi behöver varandra i teamet och vi stöttar varandra. Eftersom förslaget är helt orimligt så ber jag att politiker i majoriteten i Region Östergötland (RÖ) gör om och gör rätt. Fortsätt att ge sjuksköterskor och undersköterskor lika ersättning när det gäller OB-tillägg. Tänk ut ett annat sätt att locka sjuksköterskor till att arbeta inom 24/7-verksamheten. Ni har fortfarande möjligheten att göra rätt. 

I en del andra regioner har undersköterskor kämpat och till slut fått samma OB-ersättning som sjuksköterskor. I Region Halland utropade undersköterskor: ”Äntligen. Nu är vi lika mycket värda”. 

Majoriteten i RÖ, fortsätt att sträva efter att vara en jämställd, icke diskriminerad arbetsgivare. Ett sätt är att behålla lika OB-ersättningen till sjuksköterskor och undersköterskor.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa