Allt syns som du skriver på sociala medier

Att tycka och tänka när du sitter vid köksbordet är helt okej, men att därifrån printa ner detsamma på sociala medier är inte okej alls alla gånger.

Insändare2022-06-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En del tycks på något naivt vis inte förstå att allt syns. Man måste absolut inte hålla med om allt som skrivs och man kan visst kommentera det inom en viss ram. Men måste du verkligen vara elak? 

Det räcker med att titta på Correns egna sidor, det gäller även deras hemsida. En del verkar helt oförstående varför just deras kommentar tas bort. Nu är det så att Corren och övriga officiella sidor har ett ansvar över vad som skrivs. Det finns faktiskt lagar att följa. Om du trots det bara absolut måste tycka elakt så skriv det på din egna sida om det nu är så viktigt att få uttrycka det. 

Många så kallade kändisar får utstå väldigt grova påhopp. Det är väl ändå inte mera okej att vara elak mot dem bara för att de är offentliga? Det märks ofta att det är samma personer som har detta som "dagsnöje". Samma signaturer som dyker upp. De vågar inte ens stå med sitt riktiga namn, utan har gjort en anonym facebook/instagram/twitter eller signatur på hemsidorna. Löjligt! 

Om någon uttrycker elakheter, rasism eller annat som går utanför mina värderingar blockar jag dem. Fler borde ta efter det. Ge dem inte utrymme på annat ställe än på deras egna sida. Vi alla måste mota Olle i grind så de inte kommer igenom.