Alla kan göra något som för att hjälpa

I den rådande katastrofen finns mycket att göra för villiga, vågar nästan påstå att vi alla kan hjälpa på något sätt, menar insändarskribenten.

En strid flyktingström är redan spridd i Europa, vi kan bara ana ett uns av tragedien, menar insändarskribenten.

En strid flyktingström är redan spridd i Europa, vi kan bara ana ett uns av tragedien, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2022-03-15 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En strid flyktingström är redan spridd i Europa, vi kan bara ana ett uns av tragedien! På många håll ser vi hjälporganisationer och volontärer som ger helhjärtad varm hjälp. Hörde för ganska många år sedan "många bäckar små", tyckte då det lät snålt, i dag har jag ändrat min inställning. Tror att de flesta av oss har något vi kan bidraga med. Kläder, ekonomi, med mera! 

Är hyresgäst hos Stångåstaden Linköping. Här finns en lägenhet reserverad till hitresande anhöriga till hyresgäst, som får hyra för en spottstyver. Lägenheten används också för de boendes gemenskap. Stångåstaden har förmodligen många sådana lägenheter. Varför inte upplåta dessa lägenheter för flyktingar? Hyresgästerna kan då använda sina egna hyrda lägenheter för gemenskap. Eller varför inte inkludera flyktingarna i gemenskap? Passar här bollen till Stångåstaden. 

I den rådande katastrofen finns mycket att göra för villiga, vågar nästan påstå att vi alla kan hjälpa på något sätt! Med bitter smak påstår jag att vi blundat för katastrofen i Jemen. De allra flesta av oss kan nu slå upp ögonen och agera, det kan komma dagen då rätten att agera blir förbjuden! Repeterar "Vi kan bara ana ett uns av tragedien!".