Åkesson har tagit avstånd från agerandet

Insändare 28 oktober 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Hur gick det med den goda tonen, Åkesson?" (26/10):

Först och främst är det tvivelaktigt om det går att avkräva Åkesson något ansvar för att privatpersoner stormat (och i vissa fall begått brott genom hot) mot Moderaterna i Åkessons hemkommun Sölvesborg. 

Att Åkesson talar om att Moderaterna svikit sina väljare i Sölvesborg är inte på något sätt konstigt då M nu valt att samregera med bland annat S och C och på detta sätt utmanövrera SD som fick 39,9 procent av Sölvesborgsbornas röster. Gick M i Sölvesborg till val på att man tänkte göra detta så att medborgarna i sann demokratisk anda visste man röstade på?

Åkesson själv har kraftigt tagit avstånd från det agerande som vissa personer i Sölvesborg visat sitt missnöje på och har också sagt att i de fall det handlar om brott så ska de lagföras.

Sedan går det inte att låta bli att dra paralleller vad gäller det hat som SD varit och är utsatt för. Detta hat har också "eldats på" av andra politiska partier. Är inte hat och hot mot folkvalda politiker lika allvarligt oavsett vilket parti man tillhör? Tack för ordet!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa