Åkesson gör som Reinfeldt gjorde

Insändare2022-09-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fredrik Reinfeldt kallade på sin tid Moderaterna för det nya arbetarpartiet. Det skulle löna sig att arbeta och de som jobbade belönades med tusenlappar i jobbskatteavdrag. Det budskapet lockade även till sig väljare från det socialdemokratiska arbetarepartiet.

Även Jimmy Åkesson får Sverigedemokraterna att låta som ett nytt arbetarparti. SD har exempelvis lovat upprätthålla hög nivå på A-kassan, vilket lockat till sig LO-medlemmar. 

Välkommen till folkrörelsen, presenterar Åkesson sitt parti med på hemsidan. Han pekar på budskapet att 25 procent av LO-medlemmarna röstar på SD. Budskapet är undertecknat med: SD det riktiga arbetarpartiet.

SVT:s "Uppdrag granskning" ifrågasätter SD som det nya arbetarpartiet efter intervjuer med LO-folk i Norrland, där SD gjort inbrytningar. UG.s Norrlandsreportage får de intervjuade att framstå, snarare som proteströstande reservsossar än som ideologiskt röstande SD-anhängare. 

Säväl Moderaterna som Sverigedemokraterna har nu fyra år på sig att visa om någon av dem är ett parti som med rätta kan kalla sig för ett riktigt arbetarparti?

 
 
 
 
 
 
Läs mer om