Bra idrott på tv bidrar till sund befolkning

Läste om stackars Yngve Karlsson som inte fick lyssna på sin "Karlavagnen" i två veckor på grund av OS och att alla kanaler bara innehöll sport hela dagarna.

Stavhopparen Armand Duplantis efter hemkomsten från OS i Tokyo.

Stavhopparen Armand Duplantis efter hemkomsten från OS i Tokyo.

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2021-08-21 16:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Alla är faktiskt inte intresserade av sport" (18/8).

Nu vill jag göra Yngve och alla andra som gnäller över OS – att de måste vara med och betala, att detta inte är demokrati, att det alltid är massa idrott osv – uppmärksamma på några saker:

- OS är två veckor vartannat år och förra året var OS och all annan idrott inställd. 

- I år sändes OS bara i kanalerna 5 och 9 och dessa är betalkanaler. 

- I radion så sändes OS bara i P4 vilket var bra så att jag som inte kunde se OS i alla fall kunde höra OS, vilket jag tycker är viktigt för vårt samhälle och välfärd. 

Jag får vara med och betala "Karlavagnen", "P4 dans" och annat gissel. För ni måste ju tänka på att hela Sveriges befolkning inte är intresserad av sådant men ändå måste vara med och betala kalaset med våra skattepengar. Utan att ha en möjlighet, ... vänta nu, jag har ju en möjlighet att vrida in en annan kanal eller snällt vänta på sportsändningarna. 

Jag och många med mig måste vänta till nästa OS i, men jag får snällt vara med och betala det ni andra vill se och höra med mina skattepengar.

Nu kanske Yngve undrar vad OS har med samhället och välfärden att göra. Jo, idrotten gör så att vi får en sund och hälsosam befolkning, den hjälper till att hålla ungdomar borta från kriminalitet och droger vilket också leder till att vi får ett bättre samhälle. 

Men för att få barn och ungdomar att vilja ha ett mål och en framtid inom idrotten måste vi ha idoler och förebilder och det får vi genom att se bra idrott på tv och höra bra referat på radio. Det vill jag lägga mina skattepengar på.