Sjukhusmatenär för nyttigSjukhusmat är för nyttig

Uppsala (TT)2002-11-19 05:39

Den svenska sjukhusmaten är för nyttig för många patienter. Livsmedelsverkets nya kostrekommendationer för sjuka föreslår därför att den vanliga sjukhuskosten ska innehålla mer fett och mindre fibrer, skriver Upsala Nya Tidning.

-- Förändringarna inom vården har inneburit kortare vårdtider och nya patientgrupper. Detta påverkar förstås kostbehandlingen, säger Ingvar Bosaeus, överläkare i Klinisk nutrition, som är en av huvudförfattarna till de nya kostråden för sjuka.

De nya råden tar hänsyn till att allt fler äldre lider av sjukdomsrelaterad undernäring. En annan förhoppning är att patienter på sjukhus och andra vårdinrättningar ska få ett större utbud av rätter att välja bland.

De nya kostråden presenterades vid Svensk dietist- och kostekonomförenings möte och börjar gälla nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om