Elisabeth älskar sin hemort, Nykyrka, och bygden kring den.
– Jag gillar gemenskapen och tryggheten i att man känner människorna, förklarar Elisabeth som brukar säga att hon är gjord, bor och ska dö i Nykyrka.
Här menar hon, finns många viktiga samlingspunkter - kyrkan, skolan, två förskolor, affären och restaurangen Karolinen.
– En del tycker att det är för litet, men det tycker inte jag.
Flera personer vi pratat med vittnar om Elisabeths stora engagemang för att Nykyrka ska vara en levande del av landsbygden. Hon är verksam i flera lokala föreningar som ordnar olika aktiviteter.
– För alla åldrar, det är viktigt säger Elisabeth och räknar upp Nykyrka intresseförening, Västra Ny husmodersförening, Västra Ny hembygdsförening, Nykyrka gymnastik- och idrottsförening och Svenska kyrkan.
Elisabeths insatser görs vid möten, men också genom rent praktiskt arbete som att till exempel röja hockeyrinken från snö.
Hur hinner du med allt, samtidigt som du jobbar 80 procent?– Mitt stora intresse är människor och jag älskar att ordna, fixa och styra. Jag har en man och barn som stöttar mig, säger Elisabeth som menar att hon får mycket tillbaka i form av trevligt föreningsliv och uppskattande ord.
Att göra Nykyrka trivsamt är dock ingen "one woman show".
– Det är fler än jag som jobbar med det. Men jag vill se ännu fler familjer som engagerar sig för vår landsbygd. Den som har idéer får gärna komma med dem till oss.
Elisabeth ser positivt på bygdens framtid.
– Vi har ett generationsskifte på gång med barnfamiljer som flyttar hit, säger hon och tar chansen att framföra några önskemål till högre ort.
– Det skulle behövas en mer flexibel, anropsstyrd busstrafik. Och fiberutbyggnad utanför samhället, som i Lemunda. En cykelväg mellan Motala och Nykyrka vore bra.
Elisabeths engagemang för människor stannar dock inte på hemmaplan. Det tar hon med sig till jobbet som undersköterska och som ett av två aktivitetsombud på Strömsborgs vårdboende. Tjänsten som aktivitetsombud är på åtta timmar i månaden. Då planerar Elisabeth och Linda Karlsson trivsamma sysselsättningar för hyresgästerna.
– Det är jätteroligt, säger hon och menar att det återigen är hennes intresse för människor och deras liv som är drivkraften.
– Om de är unga eller gamla har ingen betydelse.
Man har minst fem stående aktiviteter varje vecka, bland annat gympa och högläsning. Dessutom minst två större i månaden. De kan handla om så vitt skilda saker som musikunderhållning, föreläsningar, modevisningar och öl- eller vinprovning.
Man ordnar ibland också så att de som är idrottsintresserade kan få komma ut och se någon match i fotboll, bandy och speedway.
– Det är väldigt viktigt att de som bor här får en meningsfull tillvaro, säger Elisabeth.
Hennes stora engagemang har uppmärksammats av arbetsgivaren. Hon och andra anställda ur Motala kommuns olika yrkesgrupper har nyligen blivit utsedda till "Stolt medarbetare".
– Jag ska vara en sorts ambassadör för äldreomsorgen.
Det är Elisabeth gärna, även om hon har vissa kritiska synpunkter på arbetssituationen.
– Vi har en tung arbetsbelastning. Nu ska vi både vårda och aktivera de boende, beställa material, städa och annat. Det vore bättre om uppgifterna delades upp.
Vad kommer ditt engagemang ifrån?– Jag är uppväxt i en familj där man blev lyssnad på och fick vara med och påverka.