Jan Sandin hade en förmåga att samla alla omkring sig

Jan Sandin

Minnesord 8 november 2023 04:00

Jan Sandin har efter flera års sjukdom lämnat oss i kamratgänget IBV, ”Innebandyns Vänner”. Vi träffades, när vi alla var nya i Lambohov i början på 80-talet. Janne tog initiativ till att vi grannar började spela innebandy i vår ”leklada”, som fanns i området. Lekladan användes för kommunal barnomsorg på dagarna, men kunde disponeras av oss grannar på kvällar och helger. Lekladan blev vår samlingsplats, där det ordnades flera trevliga fester under många år, oftast med Janne i festkommittèn.

Under en tid jobbade Janne i restaurangbranschen som krögare. Det började med Mjellerumsgården och fortsatte med före detta Domus-restaurangen i nuvarande Gränden. Under den tiden passade vi på att ha ett rejält nyårsfirande år 2000 i restaurangen.

Vi minns med glädje Jannes digitala julkalendrar med lucköppning varje dag, där vi kunde lyssna på Jannes favoritmusik, bland annat The Beatles.

 

Janne har hela livet sysslat med ett antal olika idrotter, där det viktiga inte varit att vinna utan att umgås. Janne har även haft en förmåga att samla folk omkring sig. Inger och Janne har alltid välkomnat oss till sitt hem, där IBV genom åren haft luciatåg och valborgsmässofirande.

Uppesittarkvällen har blivit ett årligt inslag innan jul, där Janne varit vår chefskock med stekt strömming, potatismos och rårörda lingon.

Trädgården och naturen har varit viktiga för Janne. Han älskade att plocka svamp och bär och delade generöst med sig av sina svamp- och blåbärsställen. Ofta for Janne ut före oss andra och rekade i omgivningarna, så att vi sedan åkte till rätt marker. Korvgrillning med gänget har alltid varit ett trevligt inslag, inte minst under pandemin. 

Janne har nu lämnat oss och våra tankar går till Inger, barnen och deras familjer. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa