Anders Wall sörjer Fredrik Löfgren: "Han var ett geni"

"Fredrik hade en unik förmåga att sprida glädje och positiv energi omkring sig", skriver finansmannen Anders Wall i minnesordet över Fredrik Löfgren.

Fredrik hade en unik förmåga att sprida glädje och positiv energi omkring sig, vilket gjorde honom till en nyckelperson, både professionellt och socialt inom Wallumninätverket, skriver Anders Wall, Cecilia Wikström och Fredrik Söderbaum.

Fredrik hade en unik förmåga att sprida glädje och positiv energi omkring sig, vilket gjorde honom till en nyckelperson, både professionellt och socialt inom Wallumninätverket, skriver Anders Wall, Cecilia Wikström och Fredrik Söderbaum.

Foto: Lisa Öberg

Minnesord2024-08-24 07:00

Vi har tagit emot det oändligt sorgliga beskedet om att Fredrik Löfgren har omkommit i en trafikolycka. Våra tankar går, med värme och djupt deltagande, till Fredriks föräldrar och syskon.

2017 tog Fredrik emot Anders Walls stipendium som Årets Unga Forskare. Redan som barn var han driven av tanken på att skapa och uppfinna nya saker. Han studerade teknisk fysik och elektronik vid Linköpings universitet, där han samtidigt forskade om människoliknande robotar. Han drev flera företag inom robotik, AI, utbildning och säkerhet. Bland alla Fredriks engagemang, projekt och uppdrag låg de som rörde särskilt begåvade barn och unga honom varmast om hjärtat. Kanske kände han igen sig själv som barn, eftersom han hade väldigt specifika intressen för framtidens teknik redan som väldigt ung. Många berättar om hur fint Fredrik tog sig an dessa barn, hur han uppmuntrade dem och gav dem hopp och framtidstro. 

Ibland beskrevs han som ett geni, vilket han blev generad av, men hans titlar som Årets Ingenjör och Årets Unga Forskare och det ärofyllda Mensapriset som han tog emot förra året, visar att det stämde.

Fredrik var djupt engagerad i vårt nätverk Wallumni, där han spelade en central roll. Han ingick i styrgruppen och tog bland annat på sig uppgiften att utveckla nätverkets satsningar på AI och Metaversum. Genom sitt ledarskap och tekniska kunnande bidrog Fredrik också till att inspirera sina vänner att våga tänka stort och utforska nya möjligheter.

Fredrik var en uppskattad vän i Wallumni. Han var varm och omtänksam och alla tyckte väldigt mycket om honom. Fredrik hade en unik förmåga att sprida glädje och positiv energi omkring sig, vilket gjorde honom till en nyckelperson, både professionellt och socialt inom Wallumninätverket. 

Saknaden är stor och sorgen djup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!