Ute på Correnuppdrag lekte livet för Pelle Johansson

Pelle Johansson

Pelle Johansson.

Pelle Johansson.

Foto: Johnny Gustavsson

Minnesord2024-06-01 04:00

Vår kära vän och kollega Pelle Johansson har lämnat oss i stor sorg och saknad. Uppvuxen i Småland, där han började sin journalistbana på Vetlanda-Postens lokalredaktion i Virserum, innan han tidigt 1980-tal kom till Östgöten i Linköping. Han blev Östergötland trogen med tre decennier som nyhetsreporter på Motala & Vadstena Tidning och ett tiotal år som nyhetsreporter på Corren. 

Pelle blev blixtförälskad i Corren när han kom hit. Han berättade många gånger hur han föll totalt för andan på redaktionen, den varma mixen av kollegialitet och professionalitet.

Det var tydligt för oss alla hur mycket jobbet, och gemenskapen här, betydde för Pelle. Vi fick del av hans energi varje dag. Ständigt på tå, först ut vid varje utryckning, med Correnjackan eller Correnvästen på och kameran hängande över axeln. Som han älskade att kasta sig iväg så, helst då i bilen som var märkt med Corren. Där, bakom ratten, ute på uppdrag för Corren, där lekte livet för Pelle.

På fritiden var det sönerna, barnbarnen och golfen som fick Pelle att leva upp. En fantastiskt bra golfspelare var han. Och vi som spelade med honom fick alltid höra honom citera golfkommentatorn Göran ”Zacke” Zackrissons märkliga sägningar. Ingenting fick Pelle att skratta så mycket som Zackes golfcitat.

Hans favorit, som ofta kom när det var dags för en till synes omöjlig putt: "Det enda jag kan säga om den här putten är att klockan är kvart i tre."

Tack för tiden vi fick med dig, Pelle.

Våra tankar går närmast till sönerna Robin och Timmy och deras familjer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!