Ingen kristen vårdför frälsningssoldat

Hässleholm (TT)2003-07-03 05:01

Det blir ingen kristen vård för den 77-årige man i Hässleholm som länge kämpat för att bli vårdad på ett kristet vårdhem.

Detta blev resultatet av Regeringsrättens beslut att inte bevilja mannen prövningstillstånd i frågan, skriver Norra Skåne.

Det hela började med att omsorgsnämnden i Hässleholm sade nej till mannens önskan om vård på ett sjukhem med kristen profil. Kommunen menade att sådana önskemål strider mot lagen om offentlig upphandling.

Mannen, som är medlem i Frälsningsarmén, gick vidare till länsrätten. Där fick han rätt med motiveringen att kommunen bröt mot socialtjänstlagen.

Kommunen överklagade beslutet till kammarrätten, som slog fast att kommunen hade rätt.

Inte oväntat drev 77-åringen då ärendet vidare till Regeringsrätten, där tvisten fick ett abrupt slut. Regeringsrätten vill inte ta upp fallet och anser att en prövning inte skulle vara av betydelse för rättstillämpningen.

Mannen och hans hustru känner sig diskriminerade.

-- Det finns äldreboende för samer och särskilda kristna skolor. Nu talas det även om särskilda boenden för homosexuella. Vi kan inte förstå varför vi måste strida för en sak som borde vara självklar för en äldre människa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om