2014.
Det var året då Nicklas Eriksson gick med i Munskänkarna Linköping Filbyter.
Han var då bara 26 år.
Nu, sex år senare, är han föreningens ordförande.
Yngst i landet, räknat till organisationens samtliga sektioner runt om i Sverige.
– Det är faktiskt en ganska härlig känsla. Jag är ödmjuk till uppdraget och litar till min känsla att framgång bygger på ett lagarbete där alla känner sig delaktiga.
Nicklas sitter vid intervjubordet och beskriver sin passion till det som upptar en stor del av hans liv.
Vin och mat.
– Tidigare var det mat och vin. I den ordningen. Nu är det vin och mat. I rätt miljö med rätt ingredienser kan det vara som den finaste kärleken.
Det var under studietiden vid Linköpings universitet som Nicklas Eriksson kom i kontakt med vin på ett djupare plan, berättar han.
– Jag hade en studiekamrat som ledde in mig på den vägen. När han flyttade från stan bestämde jag mig för att fortsätta och kom då i kontakt med Munskänkarna. Nu har jag blivit en riktig nörd, haha.
Det går att borra ned sig hur långt som helst i ämnet vin, förklarar Nicklas.
– Det finns inga gränser. Jag har skaffat mig en del kunskaper, men det är ingenting mot vissa andra.
– Det finns de som lever för vin och vill lära sig mer. 24 timmar om dygnet. Det är en enorm skillnad på mig och dem.
Att regelbundet provsmaka vin är viktigt för att inte "tappa formen", menar den unga ordföranden.
– Du förlorar ganska snabbt känslan om du håller dig borta ett tag. Det kan räcka med någon vecka eller så, säger han.
Samtidigt betonar han att provsmakandet endast handlar om att ta en mindre mängd varje gång.
– Det är en av de saker som vi trycker hårt på. Att folk ska få en så hälsosam syn på alkohol som möjligt. Vin ska du njuta tillsammans med, inte dricka dig berusad av.
Nicklas Eriksson säger att vin av lite finare kvalitet kan innehålla ett helt skafferi med olika smaker.
Han pratar också om nyanser, balans och aromer med samma känsla som golfexperten och tv-kommentatorn Göran Zachrisson betygsätter en perfekt slagen wedge från 100 meter in mot flaggan.
– Vilda hallon, skogschampinjoner, våt asfalt och våta stenar. Det går att hitta det mesta om du letar riktigt djupt. Det är som magi i munnen.
Att studera hur ett vin har producerats och varifrån det kommer är också ytterst viktigt, menar Nicklas.
– Hur vinrankorna är odlade. Hur mycket sol de har fått. Vilken typ av jord. Allt påverkar. Det finns hur många faktorer som helst att ta hänsyn till.
Din syn på ett billigare vin?
– Kan vara riktigt bra. Men generellt sett hittar du flera smaker i ett vin som ligger i en högre prisklass.
Vad är viktigt att tänka på när man komponerar en middag?
– Att få vin och mat att passa ihop. Om det sällskapet ska äta lämnar ifrån sig starka smakar måste vinet möta upp dessa med en lagom robust ton.
Är du duktig vid spisen?
– Hyfsat bra. Jag gillar att laga mat från grunden, men också att ta ut svängarna och inte slaviskt följa ett recept.
Kan du tänka dig att gå in på systemet och köpa en bag-in-box?
– Inga problem, men gud vad tråkigt. Då får man ju fyra flaskor av samma sort
Hur ser medlemsbilden ut i munskänkarna, är det ett grånande sällskap av äldre gentlemän?
– Nej, inte alls. Här finns både män och kvinnor i en blandad ålder. Men vi ser samtidigt gärna att fler yngre ansluter sig.