Corren blir dotterbolag till NT

Det blir inget samgående mellan Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar. Istället köper NT Corren. Personalen fick beskedet klockan 14 på torsdagseftermiddagen.

27 mars 2008 00:00

I februari meddelade de båda tidningarna att det fanns långtgående planer på ett samgående de båda koncernerna emellan.

Correns vd fick på onsdagskvällen beskedet av majoritetsägaren i Östgöta Correspondenten, Corren Intressenter med familjen Ridderstad som ägare, att man säljer till Norrköpings Tidningar. På torsdagen fick Correns styrelse samma information.

- Spelplanen har nu kraftigt förändrats. Det blir inget samgående, det blir en försäljning, meddelade Correns vd Renée Mohlkert personalen på eftermiddagen.

- Vi går från ett samgående till ett förvärv av en majoritetspost, säger NT:s styrelseordförande Göran Lundin.

NT kommer i och med affären att kontrollera 68 procent av aktierna i Corren och 69 procent av rösterna. Affären innebär också att ägarna i Corren Intressenter får köpa aktier i NT-koncernen.

Correns vd Renée Mohlkert betonade att det är Corren Intressenter som tagit initiativet till försäljning. Enligt Renée Mohlkert innebär köpet inga förändringar varken för läsarna eller personal jämfört med det sedan tidigare planerade samgåendet.

- NT skulle aldrig köpa något som de inte tycker är bra och som de inte vill ha kvar. Tvärtom värnar NT varumärket, säger Mohlkert.

Correns chefredaktör Ola Sigvardsson var mycket positiv efter det nya beskedet.

- Det jag uppskattar i hela affären är att Corren kommer in i en större koncern och kan ladda för framtiden. Det här kommer att gynna Corren på sikt, säger Ola Sigvardsson.

En extra bolagsstämma ska hållas den 21 april, där en ny styrelse för Corren kommer att väljas.

- Det enda som är klart är att jag själv kommer att ingå i styrelsen. I övrigt är det oklart, säger Lennart Foss.

Det nya bolaget ska heta Norrköpings Tidningars Media AB. Bolaget med 1 100 anställda kommer att omsätta 1, 4 miljarder kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!