C: Felaktiga anklagelser att vi ingår i styret

Det är på tiden att de upptäcker att genom god ton och samarbetsvilja kommer man längre än genom falska beskyllningar och fulspel, skriver Lars Vikinge (C), kommunalråd.

Våra invånare vet att det inte finns något krav på att alla partier i oppositionen skall tycka lika och driva varandras frågor, skriver Lars Vikinge (C).

Våra invånare vet att det inte finns något krav på att alla partier i oppositionen skall tycka lika och driva varandras frågor, skriver Lars Vikinge (C).

Foto: Victor Bomgren

Debatt2023-08-19 05:05
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "S+M+C kan inte utgöra både majoritet – och opposition" (19/6):

Som en trasig skiva upprepar några av fullmäktiges partier gång på gång samma felaktiga anklagelse om att Centerpartiet ingår i styret. Detta samtidigt som deras egna framgångar uteblir. De trampar vatten i fullmäktige utan att få genomslag för sina förslag. Det är på tiden att de upptäcker att genom god ton och samarbetsvilja kommer man längre än genom falska beskyllningar och fulspel.

Våra invånare, även de som har skrivit under artikeln, vet att det inte finns något krav på att alla partier i oppositionen skall tycka lika och driva varandras frågor. Centerpartiet bedriver sin egen politik och vi förbehåller oss rätten att driva de frågor som vi tycker är viktiga. Vi står upp för våra åsikter i kommunens olika forum. När våra åsikter sammanfaller med andra partiers ståndpunkter samarbetar vi gärna. Det gäller både för styret och oppositionspartierna.

Som parti i Linköpings kommunfullmäktige arbetar Centerpartiet för Linköpings bästa och vi gör det utifrån det program vi gick till val på och utifrån vår gröna socialliberala ideologi. Vi kommer alltid arbeta för Linköpings bästa med ett ekonomiskt ansvarstagande i grunden och ett ansvarstagande om att Linköping skall kunna styras även när vi sitter i opposition.