Vi har så många viktiga frågor att ta tag i

Det gläder oss mycket att vår jämställdhetspolitik engagerar.

Vi tror att många delar vår bild om hur viktigt det är med fria val för kvinnor och män, skriver artikelförfattarna.

Vi tror att många delar vår bild om hur viktigt det är med fria val för kvinnor och män, skriver artikelförfattarna.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Debatt2021-04-12 08:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "KD talar med kluven tunga om jämställdhet" (6/4).

Att Socialdemokraterna, i sitt debattsvar, ägnar sig uteslutande åt spekulationer och egna antaganden om vår politik, istället för att presentera sin egen politiska linje, säger en hel del.

Oavsett Socialdemokraternas retorik, så tror vi att många delar vår bild om hur viktigt det är med fria val för kvinnor (och män), att kompetens inte kan kvoteras, att forskningsinsatser måste göras för att kvinnors hälsa skall kunna tas på allvar och vården ska kunna bli jämställd. 

Att politiken måste se och uppmärksamma alla de systemfel som fortfarande finns för kvinnor företagande och att hot och våld inom hemmets väggar, där kvinnors människovärde kränks å det grövsta, är ett reellt samhällsproblem.

Vi har så många viktiga frågor att ta tag i inom politiken att vi inte har tid att ägna oss åt politisk smutskastning. Därför kommer vi kristdemokrater fortsätta att prata om vår politik och försöka göra verklighet av våra förslag.

Den 7 april presenterade vi hela vårt nya jämställdhetspolitiska program. Vi anar att många kommer ta del av detta med stort intresse – och det välkomnar vi verkligen.