Vår personal ska få bättre villkor

När vi firade 1:a maj gjorde vi det under parollen ”Sverige kan bättre”.

Debatt2022-05-31 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som företrädare för Socialdemokraterna i vår kommun har vi ett stort ansvar och goda möjligheter att jobba med arbetsmarknadsfrågor och personalpolitik i kommunen. Kommunen är en stor arbetsgivare och personalen är vår viktigaste resurs när det kommer till att ge god service och insatser till våra medborgare.

Under de år vi haft förtroendet att leda kommunen har vi gjort flera insatser för att stärka våra medarbetare. Det har bland annat handlat om ett utökat friskvårdsbidrag, chefsutveckling för att bättre kunna stötta medarbetarna, heltid som norm, ökad personaltäthet och kompetensutveckling. I medarbetar-undersökningarna får vi höga resultat och medarbetarna säger att de känner sig motiverade och trivs. Det känns bra, men detta arbete görs inte av sig själv och vi socialdemokrater vill mer, vårt Mjölby kan bättre.

Därför vill vi berätta om två vallöften som vi vill förverkliga om vi får förnyat förtroende i höstens kommunval.

För det första; vi vill lyfta alla de som jobbar inom funktionsstödsomsorgen. Vi vill erbjuda medarbetarna ett kunskapslyft där man får kompetensutveckla sig på arbetstid för att stärkas i yrkesrollen och få bättre förutsättningar att utföra sitt arbete. 

För det andra; nu är det dags att ta bort de delade turerna inom äldreomsorgen! Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och där hör inte delade turer hemma. Att behöva dela upp sin dag för att få ihop scheman vill vi ta bort, det tär på våra medarbetare och skapar stress och ohälsa. Vi vill att de anställda ska ha arbetstider som skapar kontinuitet för brukarna och ger medarbetarna möjlighet till återhämtning och ett hållbart arbetsliv där livspusslet går att få ihop. 

Vårt Mjölby kan bättre och med dessa två vallöften kommer vi framåt på den vägen!