Vantolkning som snuddar vid lögn

Det är beklaglig men inte förvånande att ledande företrädare för Centerpartiet i Linköping vantolkar debattinlägg från Sverigedemokraterna.

Debatt2021-09-02 07:35
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Det här är ett angrepp även på oss" (26/8).

På förekommen anledning bör det förtydligas att varken jag – eller SD – ifrågasätter partiernas rättighet att utse sina företrädare, att försöka påstå att vi någonsin gjort det är en vantolkning som snuddar vid lögn.

Centerpartiet är helt fria att välja vilka företrädare de har förtroende för, oavsett hur osmakliga uttalanden som görs eller vilka tvivelaktiga förhållanden företrädarna levt under. Mot bakgrund av de avslöjanden som har gjorts om högt uppsatta företrädare inom Centerpartiet och hur såväl partiet centralt, men även dess företrädare har reagerat, kommer det knappast som en chock att partiet nu försvarar Muharrem Demiroks uttalanden.

Centerpartiets påstående om att Muharrem formulerade sitt plumpa och olämpliga uttalande i affekt faller på döva öron. Faktum är att sådana uttryck är vanligt förekommande från Muharrem. Ett axplock från Twitter följer här nedan:

”Alliansen har en stabil majoritet i Staffanstorp. Ändå blir det på detta vis (styre med SD). Helt ärligt så har jag alltid tyckt att den där Christian Sonesson(Moderat och KSO) verkar vara en obehaglig typ. Bevisligen är han också obehaglig.”

”En annan sak jag noterat om dessa [vita] män är att de är värsta sortens golare. Så fort de blivit motsagda så springer de iväg och golar till andra. Men kom ihåg, golare har inga polare”

Återigen, Centerpartiet väljer vilken nivå av anständighet och statsmannamässighet dess företrädare bör eftersträva. Jag kan bara konstatera att SD har satt ribban betydligt högre än vad Centerpartiet har gjort i dessa avseenden.

Några retoriska frågor som läsaren kan begrunda är följande; hur många gånger tillåts man uttrycka sig plumpt och hatiskt från C? Vilken typ av beteende förväntar ni er från folkvalda politiker? Hur många gånger tillåts man uttrycka hat och avsky mot sina folkvalda kollegor?

Jag lämnar det till läsaren själv att besvara ovanstående frågeställningar. Jag förväntar mig inte att Muharrem kommer att be om ursäkt för sinauttalanden. Faktum är att det inte spelar någon roll. Muharrem har gång på gång visat att han saknar taktkänsla och bondförnuft.

Oavsett om Centerpartiet anser det eller ej, är mitt förtroende för Muharrem Demirok – kommunalråd och offentlig företrädare för Linköping– fullkomligt förbrukat.