Stor skandal – låt strandfiket vara kvar

Varför ska kommunen slänga ut en företagare som Mickey som mödosamt har byggt upp sin verksamhet under 13 år? Det här måste det bli ändring på, det är inget vi står bakom, skriver oppositionen i Linköpings kommun.

Nu har förvaltningen beslutat att Mickey ska bort. Kiosken ska bort, golfbanan ska bort. Kommunen ska bygga en egen kiosk, som de ska ta in anbud på att driva, skriver oppositionen i Linköpings kommun.

Nu har förvaltningen beslutat att Mickey ska bort. Kiosken ska bort, golfbanan ska bort. Kommunen ska bygga en egen kiosk, som de ska ta in anbud på att driva, skriver oppositionen i Linköpings kommun.

Foto: Pelle Johansson

Debatt2024-06-05 17:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mickeys strandfik, vid stranden nedanför Scandic i centrala Linköping känner alla Linköpingsbor till. I 13 år har Mickey byggt upp sin verksamhet där och fått en tidigare ganska bortglömd baksida att bli en trivsam mötesplats. Kommunen byggde en brygga och lade ut sand där, men innan Mickeys öppnade var det inte mycket där. Tidvis var det lite av ett tillhåll.

Tack vare Mickeys idoga arbete med att starta café, jobba med uthyrning av båtar och cyklar och bygge av golfbana så har stranden blivit en trivsam plats. En plats för avkoppling, möten och lek. Så trivsam att den högsta ledningen på samhällsbyggnadsförvaltningen i Linköping häromåret hade sin sommaravslutning där, med golfspel på äventyrsgolfen.

Men nu har förvaltningen beslutat att Mickey ska bort. Kiosken ska bort, golfbanan ska bort. Kommunen ska bygga en egen kiosk, som de ska ta in anbud på att driva.

Detta är dessutom något som samhällsbyggnadsförvaltningen, Moderaterna och Socialdemokraterna gör bakom ryggen på den ansvariga nämnden, samhällsbyggnadsnämnden.

Det är en stor skandal! Varför ska kommunen bygga kiosker? Varför ska kommunen slänga ut en företagare som Mickey som mödosamt har byggt upp sin verksamhet under 13 år? Det här måste det bli ändring på, det är inget vi står bakom. Låt Mickeys strandfik vara kvar!