SD: Frågan är vilka krav som kommer härnäst?

Debatten kring yttrandefriheten uppkom efter att diktaturer och islamister ville att Sverige skulle förbjuda koranbränningar. Frågan är vilka krav som kommer härnäst, skriver Chris Dahlqvist (SD).

Debatt 22 augusti 2023 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under den senaste tiden har det blivit allt mer aktuellt att prata om vikten av vår demokrati och yttrandefrihet. Detta på grund av de omdiskuterade koranbränningarna som ägt rum. Man kan absolut tycka att det är ett dåligt sätt att visa missnöje och bedriva opinionsbildning på, men faktum är att det är helt tillåtet att göra det enligt yttrandefriheten som för många är en självklarhet och är en viktig del av den svenska grundlagen. Debatten kring yttrandefriheten uppkom efter att diktaturer och islamister ville att Sverige skulle förbjuda koranbränningar. Frågan är vilka krav som kommer härnäst. Är det att kvinnor ska få sin frihet begränsad, att homosexualitet ska bli förbjudet med hårda straff som påföljd eller att det ska bli förbjudet att överhuvudtaget kritisera islam? Det är av den anledningen islamism ska bekämpas och aldrig låta det få en fot i vår kommun eller vårt land.

SD anser att vi redan sett skadan som islamismen orsakat när den breder ut sig. Korankravallerna under påsken 2022 är beviset på hur endast tillkännagivandet av en koranbränning var tillräcklig för att orsaka förstörelse av egendom och bruka våld gentemot statliga myndigheter vars uppdrag är att skydda yttrandefriheten.

Att vika sig för krav och påtryckningar av islamister, som vissa tycks vilja göra, är det riktiga hotet mot Sverige och den svenska demokratin. Problemet är inte att koranbränningar och islamkritik förekommer, utan problemet är att islamister tar till hot och våld som svar. Koranbränningar är inom ramen för yttrandefrihet och är således tillåtet enligt svensk lag, våld och hot är däremot inte det. I Sverige ska vi inte vika oss för en ideologi som förtrycker kvinnor, förbjuder konvertering från islam, vill straffa människor för sin sexuella läggning och är odemokratisk.

Sverigedemokraternas ståndpunkt i frågan är glasklar, i Sverige gäller svenska värderingar och lagar. Vill man ha något annat får man söka sig till andra länder. Vi har länge varit kritiska till massinvandringen som är det som gett förutsättningarna för de problem vi i dag ser med kulturkrock och förstörelse. Hade massinvandringen begränsats i tid eller inte ägt rum hade detta aldrig varit ett problem. Därav är händelserna i samband koranbränningarna och de korankravaller som följd som påverkat vårt land ytterligare exempel på de andra partiernas misslyckade migrationspolitik.

Sverige byggdes upp av våra förfäder, detta med hårt arbete och av demokrati där yttrandefriheten är en väsentlig del. Vi vill inte riskera att tumma på detta och därmed inskränka yttrandefriheten, precis som vi kan se i diktaturer och inom islam. Vår tid är begränsad och faktum är att vi lånar och förvaltar land, stad och demokrati för nästkommande generationer. I Sverige har vi religionsfrihet, som också innebär att man får kritisera religioner. Ingen religion är ett undantag enligt svenska lagar. Du får kritisera och göra narr av alla världens religioner enligt lag, oavsett vad man anser vara ett moraliskt vettigt beteende. Nästa gång islamister vill begränsa vår frihet och demokrati, måste vi se till att begränsa islamismens utbredning i Sverige och stå upp för vår demokrati.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa