S vill inte återinföra fastighetsskatten

KD försöker sätta en bild av oss som inte är sann. Den socialdemokratiska regeringen överväger inte att återinföra fastighetsskatten, det ni syftar på är i själva verket en motion som skickats in till vår partikongress.

Debatt 27 april 2021 09:20
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Nej till återinförd fastighetsskatt" (13/4).

Efter att ha läst er debattartikel står det klart att KD vill blåsa upp förslag från enskilda S-partidistrikt till att handla om ett regeringsbeslut.

Det är att vilseleda väljarna, men skrämseltaktiken om att S vill återinföra fastighetsskatten är tyvärr något vi känner igen från flera borgerliga partier. 

Finansminister Magdalena Andersson (S) har varit tydlig med att regeringen inte har för avsikt att återinföra fastighetsskatten. Ni kan själva googla fram det på riksdagens hemsida.

 

När vi är inne på ämnet fastighetsskatt kan vi ändå konstatera att den nuvarande fastighetsavgiften som KD var med och införde blev orättvis. Varför ska en Linköpingsbo på glesbygden betala samma fastighetsavgift som en villaägare på Lidingö? 

Dagens fastighetsavgift har bidragit till stigande villapriser och ett läge där unga och andra som står utanför bostadsmarknaden får allt svårare att ta sig in. 

 

Med stigande priser på såväl tomter som bostäder ter sig ett eget hus mer och mer som en dröm för många Linköpingsbor. Så i stället för att klistra på oss socialdemokrater osanningar borde KD fokusera på sin egen politik och skapa möjligheter för människor att köpa sin första egna bostad. 

Vår regering har tillsatt en utredning som just nu tar fram förslag för att ge unga och förstagångsköpare bättre möjlighet att köpa sitt första ägda boende. Det är vad vi fokuserar på snarare än att återinföra den tidigare fastighetsskatten. 

Ämnen du kan följa