Ta inte pengar avsatta till vården

Jag vädjar till oppositionen att inte ta pengar som är avsatta till äldreomsorgens medarbetare för att göra en politisk markering som ändå inte förändrar själva skolbeslutet, skriver Jonatan Hermansson (S).

Debatt 28 mars 2023 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Linköping står med många tomma skolplatser samtidigt som ekonomin försämras. Därför har S+M-styret valt att spara på lokaler, i stället för på lärare. Oppositionen har förstås rätt att vara kritisk, men deras agerande nu är olyckligt.

De vill nämligen plocka ut 10 miljoner kronor av kommunstyrelsens resursmedel för att lägga på de skolor som ska läggas ner. Det är pengar som är avsatta för att bland annat kunna läggas på löner till undersköterskorna i äldreomsorgen efter avtalsrörelsen. Dessutom är beslutet att stänga skolorna redan fattat och 10 miljoner hade ändå inte räckt för att hålla dem öppna.

Jag vill därför vädja till oppositionen att inte ta pengar avsatta till äldreomsorgens medarbetare, enbart i syfte att göra en politisk markering som ändå inte förändrar själva skolbeslutet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa