Nu faller domarna – när kommer bokslutet?

Debatt 27 juli 2022 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagarna föll ytterligare domar i spåren av påskhelgens upplopp i Skäggetorp i Linköping och Navestad i Norrköping. Kravallerna blev en väckarklocka för många. Plötsligt såg vi alla tydligt hatet mot det svenska samhället. Islamister – i alla åldrar och oberoende av kön – försökte döda och skada våra poliser och skapade kaos i Navestad och Skäggetorp. Över hela Sverige brann det.

I förundersökningen till den dom som nu fallit gällande Skäggetorp berättar en polisman: ”…det var en yngling, 12-13 år, han var framme och pratade med oss, frågade mycket och i nästa skede kastar han sten mot oss.”

Nu faller domarna. När kommer slutsatserna och bokslutet? När kommer ansvarstagandet från de politiker som har banat väg för denna utveckling? Det behövs ett bokslut, för detta var ett symtom på något större: Hur de gamla partierna i Sverige har bedrivit en extremt ansvarslös invandringspolitik samt försummat områden som Skäggetorp och Navestad, låtit dem islamiseras, tas över av kriminella och av hatpredikanter.

Många förfasades då. Men sedan förbleknade nog det hela. Allt blev ”som vanligt”. Vi som var där, klev över brinnande barrikader, kände lukten av brinnande bilar, såg hur hårt ansatt polisen blev – vi minns detta med fasa. Alla skadade poliser – flera med men för livet – minns det säkerligen också. Liksom vanliga hyggliga människor som hukade bakom gardinerna och såg sina stadsdelar gå upp i rök. 

Detta var inget tillfälligt. Och problemet försvinner inte om man slutar tänka på det – inte ens om polisen rustar sig bättre. För det är ett symtom på att något håller på att bli fundamentalt fel i vårt samhälle och det finns många människor i Sverige som nu är väldigt oroliga. De är oroliga över islamiseringen och kriminaliteten i våra städer. De ser att de gamla partierna, vars politik har möjliggjort upploppen i april, inte verkar ta problemen på allvar.

Det bor många människor i Sverige som har sett islamisering av sina hemländer på nära håll. De vet precis vad den för med sig. Vi sverigedemokrater förstår människors oro över islamiseringen och vi lovar att jobba hårt för att motverka den.

Vi skall jobba för att få ordning på Norrköping och Linköping. Vi kommer att göra vårt yttersta för att sätta stopp för ”förortskalifat”, upplopp och annat elände. Vi har fantastiska städer med otrolig potential. Vi skall inte acceptera utlandsfinansierade moskéer eller ett växande hat mot det svenska samhället. Det är ett vallöfte från SD.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa