Låt oss slippa förfulande paviljonger

Förseningen av byggnationen av Nya Vasahallen innebär att elever kommer att stå utan matsal under en lång tidsperiod.

Nu ska kommunen lösa problemet med matsal genom att ordna paviljonger intill Katedralskolan. Det är en extremt dyr och förfulande lokallösning, skriver debattören.

Nu ska kommunen lösa problemet med matsal genom att ordna paviljonger intill Katedralskolan. Det är en extremt dyr och förfulande lokallösning, skriver debattören.

Foto: Maria Brahim

Debatt2021-12-10 09:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förseningen beror på att man planerar att leda in omfattande biltrafik samt bygga ett parkeringshus utmed den lilla Kristinagatan. Nu ska kommunen lösa problemet med matsal genom att ordna paviljonger intill Katedralskolan. Dessa ska tjäna som temporär matsal till en lokalkostnad om 300 000 kronor per månad. Det är en extremt dyr och förfulande lokallösning.

Linköpingslistan ställer sig frågande till denna lösning. Den lokal som kan fungera som temporär lösning till matsal finns redan i omgivningen. Det finns 5–6 lunchrestauranger inom gångavstånd, som lämpligen skulle kunna lämna anbud för erbjudande av elevluncher.

Från kommunalt håll talas ofta vackert om att stödja företagsamheten. Nu när det under ett par år finns möjlighet att göra just detta väljer kommunen i stället att ta en extra kostnad och inte främja lokala företag. I vanlig ordning saknas samordnad styrning inom kommunledningen i syfte att uppnå de mål som man säger sig verka för. 

Låt företagare ge anbud på luncherna, nyttja befintliga lokaler, låt oss slippa förfulande paviljonger på Katedralskolans tomt.