Lägg ner projektet med vikariehantering i förskolan

Förskolan har ett viktigt uppdrag och därför är det av stor betydelse att man minimerar bytet av personal, skriver Åsa Wennergren (L) och Marie-Louise Hultman (L).

Om vi vill rekrytera fler förskolelärare till Linköpings kommun, vilket vi tror att alla politiker vill, är detta inget bra rekryteringsverktyg. Tvärtom, skriver Åsa Wennergren (L) och Marie-Louise Hultman (L).

Om vi vill rekrytera fler förskolelärare till Linköpings kommun, vilket vi tror att alla politiker vill, är detta inget bra rekryteringsverktyg. Tvärtom, skriver Åsa Wennergren (L) och Marie-Louise Hultman (L).

Foto: Susanna Persson Öste/TT

Debatt2024-09-17 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inget är viktigare än en bra start i livet. Alla barn ska få chans att lyckas i livet oavsett bakgrund och förutsättning och förskolan spelar en central roll för att det ska vara möjligt.

Vi har under en längre tid i Corren fått ta del av kritiken kring vikariehanteringen inom förskolan i Linköping. Den sliter på personalen och ger inte de bästa förutsättningar för barnens lärande. Intrycket är att detta ”projekt” inte fungerar alls och efter våra samtal med personal på förskolan blir bilden ännu klarare. 

Det är inte möjligt. Ja, helt enkel omöjligt för en rektor/biträdande rektor att planera den pedagogiska verksamheten när man inte vet vilken personal man har tillgång till. Den pedagogiska verksamheten är inte en ”ta det som det kommer verksamhet” utan måste kunna planeras för en längre tid. Den nya vikariehanteringen är verkligen inte kvalitativ varken för barnen eller för personalen som skall rodda denna verksamhet. 

Om vi skulle göra en jämförelse med skolans lärare. Rektor lägger schemat och utgår från att den lärare som skall undervisa eleverna finns tillgänglig för undervisning enligt schemat. Dagen innan får rektor och läraren veta att det är många sjuka kollegor på en annan skola och därför behövs läraren bättre där. Orimligt!

Förskolan har ett viktigt uppdrag och därför är det av stor betydelse att man minimerar bytet av personal. Om vi vill rekrytera fler förskolelärare till Linköpings kommun, vilket vi tror att alla politiker vill, är detta inget bra rekryteringsverktyg. Tvärtom! Om vi skall få den personal som i dag arbetar inom förskolan att vilja stanna och jobba längre behövs en bra personalpolitik och ett gediget chefstöd. 

I Corren kunde vi läsa att det Socialdemokratiska och Moderata styret vill komma närmare sina anställda. Att man anser att politiken hamnat för långt bort från personalfrågorna. Det nya styret hoppas kunna ändra på det. Vi kan bara instämma! Om det stämmer, då rekommenderar vi starkt att ni lyssnar på den personal som arbetar inom förskolan och omgående lägger ner detta misslyckande ”projekt”. Vi behöver vara rädda om den personal som arbetar i våra skolor. 

De beslut som tas av styrande politiker drabbar även barnen i förskolan. Förskolan lägger grunden för en bra skolstart. Den ger alla barn större chans att lyckas i livet och utjämnar livschanser mellan barn med olika bakgrund.

Om er främsta uppgift är att leverera välfärd till Linköpingsborna. Gör om och gör rätt!