Game over i stället för timeout

Denisé Cassel (KD).
Denisé Cassel (KD).

Nu tar Hassan Deri en timeout på obestämd tid, men han har fortfarande inte avsagt sig sin plats i kommunfullmäktige. Det innebär att han förmodligen kommer lyfta arvode varje månad utan att vara på plats, skriver Denise Cassel (KD), kommunalråd.

Debatt 10 oktober 2022 10:10
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För en månad sedan firade Linköpingslistan sitt intåg i kommunfullmäktige med buller och bång. Linköpingslistan lyckades ta 9 procent av rösterna och fick 7 mandat. Partiet framstod som den stora vinnaren i valet den 11 september. Fyra veckor efter valet har segerns sötma fått en bitter eftersmak. 

Förra veckan avslöjade Corren (30/9) att Linköpingslistans femtenamn på valsedeln Hassan Deri, inför valet lockade väljare på Facebook genom att bland annat påstå att socialtjänsten i Linköping omhändertar barn allt för lättvindigt. Linköpingslistans ordförande Christer Mård gick i samband med detta ut och sade att partiet hade fortsatt stöd för Hassan Deri. Kritiken har dock fortsatt att hagla från olika håll mot Linköpingslistan och nu har partiet i ett Facebookinlägg meddelat att Hassan Deri tar en timeout från politiken.

"Detta av personliga skäl mot bakgrund av den negativa uppmärksamhet han fått i media. Timeouten är på obegränsad tid men sträcker sig över en längre tid", står det i inlägget. En timeout är ett begrepp som brukar användas inom diverse sportarter och betyder "taktisk paus". Gäller det straffrättsliga anklagelser som behöver utredas av myndigheter skulle man eventuellt kunna försvara tillvägagångssättet med en timeout inom politiken, inte alla som anklagas för något är ju automatiskt skyldiga. I det aktuella fallet med Linköpingslistans femtenamn ligger dock alla kort redan på bordet. Han har bedrivit en vilseledande personvalskampanj i sociala medier där han lovat att socialtjänsten i Linköping ska stoppa omhändertagande av barn.

Nu tar Hassan Deri en timeout på obestämd tid, men han har fortfarande inte avsagt sig sin plats i kommunfullmäktige. Det innebär att han förmodligen kommer lyfta arvode varje månad utan att vara på plats. Vidare betyder det även att han fortsatt har förtroende av partiet att företräda Linköpingsborna. Vore det inte hederligare mot skattebetalarna och kommunens socialsekreterare om Linköpingslistan beslutade om game over i stället för timeout? När företrädare för Linköpingslistan motarbetar arbetet att skydda barn från våld och övergrepp så menar jag att de har förverkat sin plats i politiken. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa