KD förespråkar en restriktiv narkotikapolitik

Kristdemokraterna i Linköping vill göra ett förtydligande med anledning av uttalanden som EU-parlamentarikern Sara Skyttedal (KD) gjort på temat narkotikapolitik för några veckor sedan.

Debatt2023-02-08 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår ståndpunkt är tydlig; en avkriminalisering av narkotika skulle leda till en ökad narkotikaanvändning i Sverige, och också till ett ökat missbruk som går ut över såväl enskilda personer som deras familjer.

Vi kristdemokrater förespråkar en restriktiv narkotikapolitik. Vi vill ha ett narkotikafritt samhälle och arbetar för att stoppa alla tendenser till drogliberalisering. Insatserna ska riktas främst mot de som profiterar på narkotikan, smugglarna och försäljarna. Det behövs ett förebyggande arbete, en bra vård och behandling om man fastnat i missbruk och en brottsbekämpande insats från tull och polis. 

Jakob Forssmed, socialminister och vice partiledare för Kristdemokraterna, var i SVTs Agenda (22/1) tydlig med att det inte finns några planer på att avkriminalisera bruket av narkotika i Sverige och att det vore fel att legalisera försäljningen av cannabis.

Vi hoppas med detta att Kristdemokraternas narkotikapolitik är klarlagd.