En simhall att vara stolt över

Socialdemokraterna i Linköping svarar på inlägg om stadens nya simhall.

Tinnis. Ambitionen är att utomhusbadet ska vara öppet så mycket som möjligt under tiden ny simhall byggs, skriver Jakob Björneke och Elias Aguirre.

Tinnis. Ambitionen är att utomhusbadet ska vara öppet så mycket som möjligt under tiden ny simhall byggs, skriver Jakob Björneke och Elias Aguirre.

Foto: Bänkt Olsson

Debatt2017-12-08 11:01
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ”Funktion måste gå före design”, 2/12.

Linköping ska äntligen få en ny simhall. Det är ett viktigt beslut, och det vi nu planerar för är en simhall som ska användas under många år. I Corren den 2 december beskriver företrädare för simsporten i Linköping behovet av en ny simhall och hur funktion måste gå först.

Att Linköping behöver en ny simhall håller nog de flesta med om, vår nuvarande simhall är sliten och uppfyller inte de krav vi idag har på en modern simanläggning. Detaljplanen är nu antagen i av kommunfullmäktige och byggstart av den nya simhallen närmar sig. Vattenspegeln kommer öka från dagens 1 495 kvadratmeter till drygt 2 400 kvadratmeter med den nya simhallen, även omklädningsrummens yta kommer nästintill fördubblas.

Nya simhallen tillgodoser såväl elitidrottens som motionärens behov. Simhallen kommer vara en plats för äventyr och lek, men också för simundervisning och avslappning. Den nya simhallen är en ambitionshöjning och blir en simhall värdig en kommun av Linköpings storlek. Simhallen kommer bidra till ett bättre samspel med utemiljön vid Tinnis och vår ambition att Tinnis ska vara öppet så mycket som möjligt under den tiden byggnation och renovering pågår.

Det är en stor investering att bygga en ny simhall och det kräver svåra avväganden mellan olika intressen. Å ena sidan finns delar av simsporten som tycker att skattebetalarna skall bidra med ännu mer för att skapa en än ambitiösare anläggning. Å andra sidan finns högerpolitiker som tycker att nuvarande förslag är uttryck för slöseri och lyx. Vår uppfattning är att Linköpings nya simhall blir både ekonomiskt ansvarsfull och en anläggning att vara stolt över.

Jakob Björneke (S)

kommunalråd

Elias Aguirre (S)

kommunalråd