Det här är ett angrepp även på oss

Den som angriper Muharrem Demirok angriper också oss.

Muharrem Demirok har vårt odelade och hundraprocentiga stöd som partiföreträdare och vår gruppledare i Linköping, skriver artikelförfattarna.

Muharrem Demirok har vårt odelade och hundraprocentiga stöd som partiföreträdare och vår gruppledare i Linköping, skriver artikelförfattarna.

Foto: Mikael Svensson/arkiv

Debatt2021-08-26 10:45
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "SD: Demiroks uttalande är förkastligt" (19/8).


Med anledning av Chris Dahlqvists debattinlägg ser vi det som nödvändigt att klargöra två saker:

- 1. Det är vi i Centerpartiet som avgör vilka som har vårt förtroende att företräda oss, inte någon annan eller något annat parti. Att ifrågasätta denna princip är i sig mycket anmärkningsvärt, för att uttrycka saken försiktigt. 

- 2. Muharrem Demirok har vårt odelade och hundraprocentiga stöd som partiföreträdare och vår gruppledare i Linköping. Den eller de som angriper honom angriper också oss och våra partivänner. 

Det citat som Chris Dahlqvist refererar till, och som Muharrem formulerade på Twitter, skrevs i affekt och togs bort snart efter att det skrivits. Muharrem har också bett om ursäkt för det sätt han formulerade sig på där. 

Att angripa honom för denna formulering bidrar inte till att vårda en respektfull samtalston. Det bidrar heller inte till att upprätthålla och stärka Linköpings invånares respekt för demokratiska institutioner. 

Sverige och Linköping behöver inte mer av meningsutbyten där åsiktsskillnader i sak ersätts av personangrepp. Om ett drygt år är det val i Sverige och då förtjänar vårt lands invånare att vi som förtroendevalda uppför oss med respekt för varandra och för andra partiers självbestämmande.

Det är mänskligt att göra fel, vi önskar att fler kunde visa prov på den styrka Muharrem gav uttryck för när han bad om ursäkt för ett olämpligt formulerat inlägg.