Linköping en kommun full av möjligheter

Vi tänker inte låta eländesbeskrivningarna ta över bilden av möjligheternas Linköping i årets valrörelse!

"Eländesbeskrivningar håller på att ta över hela den politiska debatten i Linköping. Detta riskerar att skada mycket mer än det gör nytta." skriver de centerpartistiska kommunpolitikerna.

"Eländesbeskrivningar håller på att ta över hela den politiska debatten i Linköping. Detta riskerar att skada mycket mer än det gör nytta." skriver de centerpartistiska kommunpolitikerna.

Foto: Victor Bomgren

Debatt2022-02-24 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Linköping har problem som är kopplade till trygghet. Dessa problem måste mötas med de verktyg som finns och som behövs. Betydelsen av fasthet i agerandet mot de kriminella krafter som hotar tryggheten i vår kommun kan heller inte nog understrykas. Många åtgärder behövs här och nu.

Samtidigt finns just nu, några månader innan valrörelsen inleds på allvar, tendenser till att eländesbeskrivningar håller på att ta över hela den politiska debatten i Linköping. Detta riskerar att skada mycket mer än det gör nytta. 

Centerpartiet är djupt förankrat i idéer om egenmakt, folkrörelser och att politiska beslut ska tas nära människor. Med denna ideologiska grund som bas, ser vi hur viktigt det är att i bygget av långsiktig trygghet i Linköping fördjupa samverkan med föreningslivet och ideella organisationer. 

Med denna grund ser vi också tydligt att hela Linköping också i dessa tider först och främst är en plats med livsmöjligheter för människor. Det är också en plats där så mycket är bra och blir ännu bättre. Vår miljöteknik är världsledande. Små och stora företag i staden, de mindre orterna och på landsbygden skapar stora värden. Detta får allt fler att flytta till Linköping.

Våra skolor, inte minst de skolor som är inriktade på barn med speciella behov, får familjer från hela landet att flytta hit. Det kostar pengar och personresurser, men är i grund och botten ett kvitto på hur bra skolor vi har i vår kommun. De stora investeringar i idrottshallar som gjorts under denna mandatperiod är ett också ett bra exempel på hur inte minst barnfamiljerna i Linköping får en enklare och mer innehållsrik vardag.  Dessa satsningar vill vi fortsätta att prioritera.

Det kommande ostlänksbeslutet kommer också att innebära stora möjligheter att utveckla Linköping längs Stångån och göra staden till en stad vid vattnet. De beslut vi kommer att ta om detta under de närmaste åren kommer att avgöra Linköpings framtid under 100 år framåt. 

Med andra ord är Linköping en fantastisk plats trots de problem som finns idag. Centerpartiet är en hoppfull röst i svensk politik. I tider där oro och problem får mycket plats är denna röst om möjligt ännu viktigare. Att stå för hoppfullhet utan att blunda för problem är också ett ansvar som vi gärna axlar. Vårt första och övergripande vallöfte är därför att stå för hopp, förnuft och kloka beslut för hela Linköpings kommun under kommande år.