Inred med Lego - så gör du

Ett trappräcke, skrivbord eller sänggavel – de färgglada legobitarna kan användas till mycket mer än lek.

3 december 2016 17:00

Sedan det danska leksaksföretaget började tillverka byggblocken i plast 1958, har miljontals små och stora barn (och vuxna) världen över fått upp ögonen för de oändliga möjligheterna som de kulörta bitarna skapar. Låt dig inspireras av 12 färgstarka och fantasifulla skapelser, som garanterat gör din inredning lite roligare.

 

Marks Residence

1. Ett trappräcke av Lego
Det måste till en hel del legobitar för att skapa ett trappräcke, men resultatet är magnifikt. Inspireras av denna fantastiska variant som byggts ihop av både vita och färgglada bitar.

TIPS: Om du vill bygga större eller bärande detaljer av Lego är det viktigt att konsultera ett proffs tidigt i processen så att du vet att strukturen är säker att använda.

 

Kalkan Dublex Apartment/Suadiye

2. Garderobslösning för barn
Bygg förvaring som ser ut som stora legobitar som kan sättas samman och kombineras precis som du vill. Detta är en praktisk och rolig lösning för de minsta – inuti lådorna kan man förvara både legobitar och kläder. Använd stora knoppar som handtag, och för att likna de som finns på bitarna.

 

Colourful Islington Family Home

3. Lekfull vägg
Täck en vägg med legoplattor, och använda den praktiska ytan som skapas för upphängning av nycklar, bokstavera ut små meddelanden och mycket mer.

LÄS MER: Gör det själv: Förvandla tekoppen med 8 enkla knep

 

PebbleKids_Connected Box_2

4. Arbetshörna för kreativa idéer
I bästa Lego-anda har man här byggt en läxläsningshörna med överraskande och fina detaljer. Allt i Legos klara, starka primärfärger.

 

Detaljer og ideer

5. Göm undan med Lego
Har du fula rör eller något annat som du helst skulle vilja dölja? Plocka fram Legot och bygg en panel som gömmer undan det oattraktiva. Våga blanda färgerna kors och tvärs, eller håll dig till en och samma nyans för att få ett mindre utstickande utseende.

 

Sebastian

6. Lego för vuxna
Vem säger att Lego bara är för barn? Ge din inredning personlighet med överdimensionerade legobitar som passar för förvaring. Bitarna är eleganta, funktionella och kan staplas och arrangeras som man vill. Kanske skulle barnen också tycka att det var roligare att hålla ordning i sina rum med färgglada legobitar som förvaring?

LÄS MER: 9 billiga tips: Förnya barnrummet på en helg

 

Kalkan Dublex Apartment/Suadiye

7. Många detaljer
Vad sägs om ett helt rum fyllt av lego-detaljer, kanske kan det bli nästa projekt hemma? Notera den fina belysningen i detta rum.

 

Stockholm, Sweden

8. Håll ordning på köksredskapen
Skapa färgglad förvaring till köket genom att använda Lego. Då har du ordning och reda på redskapen, och kan koncentrera dig på matlagningen.

 

Truckee Retreat

9. Jakttrofé med humor
Ersätt den klassiska trofén med en kopia gjord av Lego – det kommer garanterat att bli ett blickfång och är lite mer djurvänligt.

 

East London Flat

10. Markera detaljer
Markera en skiljevägg, och sätt samtidigt lite färg på inredningen, genom att täcka en del av väggen med Lego. Kanske kan det bli ett nytt sätt att markera barnens olika längder?

 

Modern Kids

11. Mjuka legobitar
I detta rum finns det gott om utrymme att leka med färgstarka kuddar som formats som Legobitar.

LÄS MER: Gör det själv: Grafiskt textiltryck på kuddfodral

 

Anita Roll

12. Sänggavel
Bjud in till lekfulla drömmar med en fantasifull sänggavel. Kanske ett projekt för den som verkligen älskar de geniala små leksakerna.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!