Trollen har haft sin tid på corren.se

Från och med i dag har vi ny hantering av kommentarer på Corren.se.

23 februari 2016 07:30

Vi stänger ner kommentarsfältet under nyhetsartiklar, men låter dem vara öppna under ledare, krönikor, insändare. I många år har vi agerat enligt principen öppenhet. Vi har haft kommentarsfälten öppna för att vi har trott på det demokratiska samtalet, den viktiga lokala dialogen, möjligheten att få uttrycka sig fritt.

Och vi tror fortfarande på öppenheten. Vi vet att den är viktig. Men samtidigt har vi med sorg i hjärtat sett hur en liten grupp högröstade användare har tagit våra kommentarsfält i besittning. Hur de har gjort den arena, som var tänkt att tjäna demokratin och goda samtal, till en slasktratt av påhopp och onyanserade påståenden, ofta respektlöst, ibland hatiskt. Många av våra engagerade läsare och användare har hört av sig och undrat varför. Varför får en liten grupp människor förstöra en nyhetssajt? Det är en bra fråga. Vår förpliktelse och vårt uppdrag är inte att tillmötesgå en handfull högljudda personer som gömmer sig bakom anonymitet, utan att leverera god journalistik till våra hundratusentals läsare. Därför stänger vi ner kommentarsfälten under just nyhetsartiklar på våra sajter.

Däremot menar vi att debattartiklar, krönikor och ledare är material som är tänkta att skapa just debatt. Och därför är det inte rimligt att man inte ska kunna få reagera på innehållet, direkt på sajten. Samtidigt kommer vi att vara strikta med materialet och innehåll som inte bidrar till en läsvärd och respektfull debatt kommer inte att publiceras.

Dessutom ser vi att mycket av samtalet i dag förs på Facebook, där många av våra läsare och användare är aktiva. På Facebook kan man inte gömma sig bakom anonymitet, samtidigt som det är naturligt för många att diskutera och säga vad man tycker på sociala medier. Så vi kommer att låta debattens vågor gå höga på vår Facebook-sida. Med all säkerhet kommer det att vara både läsvärt och roligt, så gilla Corren.se på Facebook och var med du också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Lindberg Publisher