Måndag lunch i Linköping och jag står vid pockettoppen på bokhandeln och läser på baksidan av Niklas Natt och Dags "1793" när en läsare kommer fram till mig:

– Hej Christer. Jag måste få tacka för rapporteringen om Katedralskolan. Det har ni verkligen gjort bra. Vi har läst varje rad med stort intresse. Fortsätt så!

Damen ler, så där mjukt och varmt som Linköpingsdamer ofta gör när vi möts, säger hej då och går vidare i bokhandeln.

Artikelbild

Tisdag lunch i Åtvidaberg och jag sitter på den gamla Facit-räknemaskinen på torget och väntar på att kollegan Johnny ska bli klar med en videointervju när en annan läsare kommer fram till mig.

– Tjenare Kustvik! Jäkla bra att ni fortsätter sända ÅFF! Jäkla bra! Det är vi många som tycker!

Mannen klappar mig på axeln, så där hjärtligt och rakt som åtvidabergare ofta gör när vi möts, säger hej då och går vidare över torget.

Så har jag det, så är ni, kära läsare.

Just de här mötena säger en del, inte bara om Linköpings- och Åtvidabergsbor utan också om den nya tidens lokaltidning formad av er prenumeranter.

När ni får bestämma placeras lokal granskning och direktsänd lokal sport väldigt högt på vår agenda.

Varje dag, ja till och med varje kvart, utvärderar vi vad ni läsare är mest intresserade av och vad som får er att bli prenumeranter.

Det är då vi ser att granskning och direktsänd sport hamnar högt, tillsammans med bland annat blåljusnyheter, stadsutveckling och personporträtt.

Just därför har vi följt Katedralskolan så ingående de senaste två månaderna, med 30 artiklar på 53 dagar, och just därför direktsände vi cirka 200 lokala matcher på Corren.se under 2018.

Lokal granskning är förstås inget nytt, det har ni krävt av oss i alla tider. Det nya är att vi, och andra lokala mediehus i Sverige, förvandlats till den främsta kanalen för direktsänd lokal sport.

Hittills i år har vi bland annat sänt elitseriebandy med IFK Motala, elitinnebandy med Linköping IBK, allsvensk handboll med RP, cupfotboll med Linköping FC och Mjölby AI och träningsmatcher med IFK Norrköping, Åtvidabergs FF, Linköping City och Motala AIF.

En satsning vi gör av två skäl: 1) för att många av er prenumeranter tittar på matcherna och 2) för att det lockar många nya prenumeranter till oss.

Prenumerationsaffären är viktigare än någonsin för Sveriges lokala mediehus. Så har det blivit när mycket av de lokala annonspengarna läggs utomlands hos Facebook och Google, så att svara upp mot prenumeranternas intresse är en ren överlevnadsfråga för oss.

Vi tillför ständigt nya matcher, så bäst koll på vad vi sänder får du i vår livekalender under sportfliken på Corren.se, men detta är klart just nu:

* Alla matcher, hemma såväl som borta, för ÅFF, City och Sylvia i division 1-fotbollen.

* RP:s allsvenska kval mot HK Ankaret. Där sänder vi andra matchen 14 april och en eventuell tredje och avgörande match.

* Flera matcher i division 2- och 3-fotbollen, främst då östgötaderbyn med lag som Motala AIF, AFK Linköping, Mjölby AI, Smedby och Sleipner.

Så när ÅFF sparkar igång säsongen i eftermiddag, borta mot Helsingborgslaget Eskilsminne, är vi på plats. Sändningen börjar kl 14.50 och då vet vi att tusentals ÅFF-supportrar kommer att sitta bänkade framför sina Corren.se-skärmar.

Alla som prenumerar på papperstidningen har tillgång till allt material på Corren.se. Det man behöver göra är att skapa ett digitalt konto och koppla sin prenumeration till det. Detta görs i kundservicen högst upp på Corren.se, längst ned till vänster om du gör det i appen, och kom ihåg att ha ditt prenumerationsnummer till hands.

Är man inte prenumerant så fungerar också våra digitala prenumerationer bra för att se matcherna.

Trevlig helg!