Ett nytt tungt bakslag för LFC

Noll mål och noll poäng. Igen. Linköpings FC, ett stjärnspäckat lag i formsvacka, har det jobbigt värre i damallsvenskan just nu.

Linköpings kommun 13 september 2019 21:36

Fredagskvällens förlust på Linköping arena, 0-1 (0-1) mot Eskilstuna United, gör att den åtråvärda andraplatsen ser mer avlägsen ut med fem matcher kvar att spela.

Det var för ett år sedan som LFC firade triumfer genom segern mot Kharkiv i Ukraina, men nytt Champions league-spel 2020 ser avlägset ut efter att Linköpingslaget nu även passerats av just Eskilstuna i tabellen. 

LFC är ett formsvagt lag utan självförtroende, som dock kunde fått poäng med sig mot ett formstarkt Eskilstuna.

–  Det vill sig inte. Vi var ändå bättre nu än förra matchen. Men det är stolpe ut, tycker LFC-tränaren Olof Unogård.

Det här var en match inför 783 åskådare där bortalagets fans hördes lika mycket och där det var mest Eskilstuna på planen, åtminstone i första halvlek. Matilda Plans 1-0 på hörna efter dryga kvarten var inte orättvist.

I andra halvlek hade LFC mer kontroll i sin kvitteringsiver, men skapade för få klara målchanser och när det blev farligt fanns inte skärpan.

Den stora poängchansen var när Lina Hurtig fälldes och LFC tilldömdes straff. Norskan Frida Maanum sköt dock straffen hårt i ribbans överkant.

– Straffen är symbolisk för oss, tycker Olof Unogård.

Medan LFC:s spelare efter matchen stod och satt och pratade med anhöriga med ledsna blickar, var det tvärtom bland Eskilstunas spelare som var uppåt värre.

– Skönt att vinna, det känns roligt. Det är en rätt bra match, öppen. Jag är jättenöjd med vår första halvlek och första kvarten av andra. Vi kunde avgjort matchen där, sade Eskilstunas tränare Magnus Karlsson.

Karlsson såg Lina Hurtig som farlig framåt i Linköpings lag, men sedan var det inte mycket mer.

–  Det är inte Linköpings år i år. De har sin stjärntrio framåt, men de spelar en och en. Det var Hurtig som var hotet, menade bortatränaren.

Målvakten Emma Holmgren var bäst i hemmalaget. Utan hennes räddningar kunde det ha avgjorts tidigare. Men hon var lika dyster som sina lagkamrater efter förlusten.

– Tungt. Eskilstuna får komma igenom för enkelt. Vi måste också skapa fler chanser och sätta chanserna när vi får dem, suckade Holmgren.

LFC har nu en viktig cupmatch borta mot IFK Kalmar på onsdag. Sedan seriematch på söndagen efter borta mot Piteå. Men först en ledig helg.

– Nu testas vår karaktär. Bra lag jobbar hårt för att det ska gå bra och jobbar hårt när det går bra. Bra lag måste jobba ännu hårdare när det inte går bra, säger Olof Unogård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
Linköpings FC
Fotboll

LFC:s tvåmålsskytt: "Skönt att ha den här känslan"

Krönika

Stora frågetecknet såg ut som ett spikrakt utropstecken

Fotboll

Så lägger LFC upp träningen efter coronakrisen

Fotboll

Avslöjar: LFC tvingas släppa anfallsstjärnan

Fotboll

Miljongåvor tog LFC till miljonvinst

Visa fler
Läs mer!
Linköping

Tonåring rånad av gäng i Linköping

Linköping

Äldre man överfallen av ungdom

Linköping

Polisen vädjar - efterlyser filmklipp från storbranden

Linköping

Larm om trafikolycka i Linköping

Ishockey

Tidigare LHC-backen kan byta till Kazakstans landslag

Visa fler