Vänsterpartister är inte kommunister

16 maj 2019 05:00

I Stockholm demonstrerade cirka 14 000 vänsterpartister i årets förstamajtåg och cirka 20 000 deltog i det efterföljande mötet, enligt Vänsterpartiets uppskattning. Detta har varken tv, radio eller tidningar rapporterat om, trots att det var långt fler deltagare än tidigare år. I och för sig rapporterades inte om något annat demonstrationståg heller, varken Socialdemokraternas eller Vänsterpartiets. Inte lokalt heller! Varför?

Vänsterpartiet har ökat kraftigt efter 73-punktsavtalet med Centerpartiet och Liberalerna. Det stora antalet i demonstrationer, både i Stockholm och andra kommuner, är en följd av det. Men det måste tydligen bli bråk och kravaller för att det ska bli en nyhet.

En nyhet fick vi dock ta del av. Vänsterpartiet i Umeå skulle demonstrera ihop med Kommunistiska partiet. Jonas Sjöstedt tog tydligt avstånd från Umeås beslut. I övriga kommuner sa Vänsterpartiet nej till Kommunistiska partiet, i den mån de fick frågan.

Frånvaron av rapporteringen får flera negativa följder. Förutom att vi undanhållits information, underlättar man för borgerliga skribenter att ge sin bild, att Vänsterpartiets förstamajtåg egentligen är kommunistiska manifestationer.

Vänsterpartiet gjorde upp med kommunismen för 20 år sedan! Vem kan påstå att Jonas Sjöstedt, när han förra mandatperioden hade möjlighet att påverka politiken, fick igenom kommunistiska förändringar?

Nej, vi är socialister, inte kommunister, och i det politiska läge vi har nu, behövs vi mer än någonsin!

Gunilla Nylund

Kerstin Sagström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!