Han ryter i mot förstörelsen på skolan

23 maj 2019 05:00

Jag kom till jobbet i måndags, och möttes av en tråkig syn. Saker som var sönderslagna, saker som var uppkastade på taket och bänkar som sitter fast i marken men där sittplankorna var borttagna och sönderbrutna. Tyvärr har det blivit en vanlig syn efter en helg. Bänkarna lagades så sent som för en vecka sedan efter liknande bravader en annan helg.

Jag jobbar på Linghemsskolan och jag undrar varför det ser ut så här? Jag undrar vad det är som får dig eller er att förstöra på det viset? Är du eller ni arga på något som rör skolan? En vanlig skoldag är vi ungefär 450 personer på skolan, varav cirka 400 elever. Ingen av oss vill komma till sin arbetsplats när det ser ut på det här viset. Det vill nog inte ni heller.

Detta kostar enorma pengar som skulle kunna gå till något trevligare. Vem får betala detta? Det får vi alla vara med och göra med våra skattepengar och personligen tycker jag att mina pengar kan komma till bättre användning än onödiga reparationer. Jag har jobbat på skolan i många år men aldrig har skadegörelsen varit så omfattande som nu.

Har syftet varit att visa sig tuff, så räcker det nu! Om det varit att visa ilska, så borde den gått över nu! Om det varit ren omognad, så är det dags att bli mogen nu! Om det varit ren dumhet, så är det dags att bli vis nu!

Vem du än är, eller vilka ni än är, så sluta!

Ni kan bättre och vi vill ha det bättre.

Sthefan Engström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!