Låt oss slippa kommentarerna

18 maj 2019 04:00

Melodifestivalen och dess efterföljande Eurovision Song Contest har länge varit två av årets höjdpunkter för mig. Törhända är det ett prålsjukt arrangemang, men det fyller mig med glädje. Det är något att se fram emot under varje trälig vinter. Men det är en sak jag gärna skulle slippa i detta sammanhang, nämligen kommentatorerna.

Jag skulle gärna slippa ifrån deras åsikter om hur varje bidrag är, om det är bra eller dåligt. De kommenterar hur representanterna från tävlande länder ser ut, programledarnas utförande och de gör det på ett ganska stroppigt sätt tycker jag. Vårt eget bidrag är förstås alltid bäst enligt buren. Det är då svårt att själv kunna göra sig en bild av bidragen.

Får vi höra inför varje låt hur dålig den är, hur löjlig artisten är, så påverkar det vilken anda man går in i lyssnandet med. Det vore därför, för mig, ett stort nöje om vår statliga television sände programmet utan kommentatorsrösterna. Häromåret var vi nära på att slippa det tack vare ett tekniskt problem och det var några sköna minuter enligt min ringa åsikt.

Rossar

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!