Kollektivtrafik minskar köerna

15 maj 2019 05:00

35 meter bilkö får plats i en buss. Låt oss tillsammans lösa problemet med bilköerna på Bergsvägen.

Boende i Berg har lämnat ett medborgarförslag om breddning av Bergsvägen för att vi ska slippa bilköerna. Men det finns en både snabbare, billigare och klimatklokare lösning. Vi som bor i Berg och Ljungsbro har en jättebra kollektivtrafik. Vi har direktbussar morgon och kväll till Mjärdevi, universitetet och US och vi har täta förbindelse hela dagen långt in på natten via Bergsvägen.

I denna tid med dagliga rapporter om att vi måste minska koldioxidutsläppen och att blommor insekter och andra arter försvinner gör det stor skillnad varje gång du tar bussen och dessutom krymper köerna.

Gå in på Östgötatrafikens hemsida eller skaffa appen och du ska se att det nästan alltid är möjligt att hitta en bra förbindelse nästan vart du än är på väg i Linköping. Ladda ett resekort i affären eller via datorn och tänk över varje dag om inte dagens resa kan göras kollektivt.

Upptäck hur vilsamt det är att sjunka ner på bussen i egna tankar. Låt chauffören sköta trafiken och parkeringen. Bor du inte vid busshållplatsen, ta cykeln dit och få lite frisk luft och motion eller ställ din bil vid en av pendlarparkeringarna. Känn att du faktiskt kan göra en sak som har stor betydelse för miljön. Att åka buss kortar bilköerna radikalt och gör stor skillnad för oss själva och framtiden för våra barn och barnbarn.

Else Sundin

Ljungsbro

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa